LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2023 07:16 | Ανανέωση: 18 Ιουλίου 2023 07:23

Φωτιές σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Σαρωνίδα: Τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν στην μάχη (εικόνες)

Ολονύχτιος αγώνας σε όλα τα μέτωπα από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για την οριοθέτηση των πυρκαγιών. Ανησυχία για αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πυρόσβεσης στα πύρινα μέτωπα που καίνε από την δευτέρα σε Δερβενοχώρια, Κουβαρά και Λουτράκι.

Στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων, που θεωρείται και το σοβαρότερο, αυτή την ώρα επιχεριούν 6 αερσκάφη και ένα ελικοπτερο, στον Κουβαρά επιχειρούν τρία ελικόπτερα και στην Καλλιθέα Λουτρακίου 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λουτράκι - φωτιά

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα. Στα τρία μέτωπα, όπως και σε εκείνο στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, όπου η εικόνα είναι καλύτερη, την Δευτέρα επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα κι από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα.

Σε κάποιες περιοχές δούλεψαν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λαγονήσι - φωτιά - βράδυ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια ξεκίνησε από την περιοχή Πάνακτο, πέρασε από το Πράσινο και κατευθύνεται προς Μαγούλα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι αυτή που κινείται στα Δερβενοχώρια.


Στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 140 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 τα μεσάνυχτα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Αναφορικά με την Ανατολική Αττική, αυτό που προβληματίζει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι οι αναζωπυρώσεις. «Παλεύουμε με τις αναζωπυρώσεις. Υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 7 πεζοπόρα τμήματα, 76 οχήματα και 3 ελικόπτερα, ενώ άλλα 2 ελικόπτερα έχουν ενεργοποιηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Λαγονήσι - φωτιά - βράδυ

Λαγονήσι - φωτιά - βράδυ

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Νέο Κουβαρά Αττικής, στο Πάνειο Όρος και επεκτάθηκε σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο παραδίδοντας στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα. Στην πυρκαγιά επιχείρησαν και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Λουτράκι - Φωτιά

Λουτράκι - Φωτιά

Λουτράκι - φωτιά

Το ΓΕΕΘΑ διέθεσε προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το Λιμενικό Σώμα 4 φουσκωτά και με τη βοήθεια 2 ακόμη αλιευτικών περιπολούσαν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους.

Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Όπως ανέφερε ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά από την έναρξή της, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, έγινε απειλητική προκαλώντας ζημιές, γι' αυτό και για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς ασφαλή προορισμό.

Κουβαράς - φωτιά - σπίτια - φλόγες

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν μικρές εστίες και στα σημεία επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 43 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, όπου έγιναν δύο συλλήψεις ανδρών που έκαναν εργασίες και προκάλεσαν την φωτιά.

Βοιωτία - Φωτιά - Καπαρέλλι

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη 18 Ιουλίου για 6 περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας “Cleon” - Τρίτη: ενισχυμένο μελτέμι και υψηλές θερμοκρασίες

Φωτιές: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Τετάρτη 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΣήμερα 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργίαΣήμερα 19:51 | Ειδήσεις

"Δεν μπορούμε πια να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας", δηλώνουν οι αγρότες.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΣήμερα 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18Λίβανος: Ο πάπας Λέων καλεί τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενωθούν απέναντι στη βία και τη μισαλλοδοξία20:04Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίας19:50Ταύρος: Κατέρρευσε γέφυρα σε παράδρομο της Πέτρου Ράλλη (εικόνες)19:36Ινδονησία: Σχεδόν 600 οι νεκροί από κυκλώνα - Μάχη δίνουν οι διασώστες19:22ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"19:08Formula 1: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Red Bull - Αύριο η ανακοίνωση του δεύτερου οδηγού για την σεζόν 202618:54Περιστέρι: Νυχτερινό μαγαζί επέτρεπε την είσοδο και τη χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους - Συνελήφθη ο υπεύθυνος18:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο