LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2023 22:34

Μεταναστευτικό: ΕΕ - Τυνησία συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τους διακινητές

Συμφωνία για την αντιμετώπιση των διακινητών υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τυνησία.

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΝ - ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ - ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ - ΚΑΙΣ ΣΑΓΙΕΝΤ

Την ανάγκη για πάταξη των δικτύων των διακινητών υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας για το μεταναστευτικό που αποτελεί έναν από τους πέντε πυλώνες του μνημονίου κατανόησης ΕΕ-Τυνησίας και ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 100 εκ. ευρώ από ΕΕ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «το τραγικό ναυάγιο πριν από μερικές εβδομάδες, στο οποίο πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ήταν μία ακόμη έκκληση για δράση. Πρέπει να πατάξουμε τα εγκληματικά δίκτυα διακινητών. Εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη απελπισία και πρέπει να σπάσουμε το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Επομένως, θα συνεργαστούμε με την Τυνησία για μια Επιχειρησιακή Σύμπραξη κατά της διακίνησης». Επίσης, εστίασε στην αύξηση του συντονισμού στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και στη συνεργασία ΕΕ-Τυνησίας για τη διαχείριση των συνόρων, την καταπολέμηση της διακίνησης, τις επιστροφές και την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, όπως σημείωσε. «Για αυτό, θα διαθέσουμε πάνω από 100 εκ. ευρώ χρηματοδότησης από ΕΕ. Εξίσου σημαντικό είναι το έργο μας για τη διευκόλυνση της νόμιμης τακτικής μετανάστευσης» προσέθεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Όσον αφορά στις επενδύσεις, τόνισε ότι σημαντικό ρόλο θα έχει ο ψηφιακός τομέας. «Έχουμε ήδη καλά έργα στα σκαριά, όπως το υποθαλάσσιο καλώδιο (οπτικών ινών) Medusa, που θα συνδέσει την Τυνησία με την Ευρώπη. Θα συνδέσει 11 χώρες γύρω από τη Μεσόγειο, από το 2025 και μετά, και 150 εκατομμύρια ευρώ θα εισρεύσουν σε αυτό το σημαντικό έργο» δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής. Παράλληλα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι θα δοθεί στην Τυνησία μία ευκαιρία για το πρόγραμμα Erasmus+, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανταλλαγή φοιτητών.

«Θα ξεκινήσουμε επίσης τις «Συνεργασίες Ταλέντου» για να δώσουμε στους νέους της Τυνησίας ευκαιρίες να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να εκπαιδευτούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι θα αποκτήσουν τεχνογνωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νέες δεξιότητες που θα είναι σημαντικές για την οικονομία της Τυνησίας» συμπλήρωσε. Τέλος, σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό των σχολείων, εξηγώντας ότι υποστηρίζονται 80 σχολεία για να προετοιμαστούν για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, με συνεισφορά 65 εκατομμυρίων ευρώ από την Team Europe.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κ23: Η Ελίνα Τζένγκο πρωταθλήτρια στο ακόντιο (βίντεο)

Wimblendon: Ο Αλκαράθ “υπέταξε” τον Τζόκοβιτς

Νέα Μάκρη - Πνιγμός 10χρονης: πώς συνέβη η τραγωδία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15Ηράκλειο: Αθωώθηκε η μητέρα που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με κάνναβη18:57Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν18:43Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο