LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2023 22:19

Χαϊδάρι: Τοποθετήθηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι (εικόνες)

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της νέας πεζογέφυρας από την Περιφέρεια Αττικής στους πολίτες.

πεζογέφυρα - Παλατάκι - Χαϊδάρι

Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών. Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες.

«Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και την προστασία των πεζών, τοποθετήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Παλατάκι Χαϊδαρίου, ο μεταλλικός φορέας της νέας πεζογέφυρας, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η νέα πεζογέφυρα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και δοκιμές», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

πεζογέφυρα - Παλατάκι - Χαϊδάρι

Παρόντες στην επίβλεψη των χθεσινοβραδινών εργασιών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.

Η νέα πεζογέφυρα συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου Αθηνών, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Χαϊδαρίου, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς.

πεζογέφυρα - Παλατάκι - Χαϊδάρι

Πρόκειται για την πέμπτη στη σειρά που ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με συνολικό  προϋπολογισμό δημοπράτησης και για τις 5 γέφυρες, τα 13 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου , η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος,η πεζογέφυρα στη  Λεωφόρος Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή, η πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και η πεζογέφυρα στη Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο.

Σε δηλώσεις του Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων::

«Ενισχύουμε την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, στη Λεωφόρο Αθηνών. Στο συγκεκριμένο σημείο καταγράφονται οι περισσότερες διελεύσεις πεζών, σε έναν από τους πιο κεντρικούς κόμβους του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα με την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών, θα διευκολυνθεί σημαντικά και η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος πράσινης σήμανσης στους φωτεινούς σηματοδότες καθώς, η διέλευση των πεζών θα γίνεται υπέργεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη πεζογέφυρα που τοποθετείται στη λεωφόρο Αθηνών.

πεζογέφυρα - Παλατάκι - Χαϊδάρι

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια περιλαμβάνονται νέες πεζογέφυρες σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένο ποσοστό επικινδυνότητας, με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώσεις περιοχών, εκρήξεις και μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Γαστρικός δακτύλιος: ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης

Νέα Μάκρη - Θάνατος 10χρονης σε πισίνα: Στο ΕΚΑΒ δόθηκε λάθος διεύθυνση


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ, Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο