LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2023 21:51

Ρωσία - Wagner: Αντρέι Τρόσεφ, ο αντικαταστάτης του Πριγκόζιν

Ποιον φαίνεται όοτι προωθεί ως αρχηγό για την Wagner ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

AP - Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ο Αντρέι Τρόσεφ φαίνεται ότι είναι ο αντικαταστάτης του Γεβγένι Πριγκόζιν στην ηγεσία της Wagner μετά την ανταρσία των μισθοφόρων σύμφωνα με την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το CNN, σε ρεπορτάζ του όπου επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου προέδρου στην εφημερίδα Kommersant, σημειώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιχείρησε να δημιουργήσει ένα χάσμα ανάμεσα στους μαχητές της Wagner και τον Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με το δημομσίευμα, άνοιξε τα χαρτιά του ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στα μέλη της Wagner τους έδωσε την επιλογή να συνεχίσουν να πολεμούν αλλά όχι για λογαριασμό του Πριγκόζιν. Πιο συγκεκριμένα τους μίλησε για έναν εκ των διοικητών της παραστρατιωτικής οργάνωσης, τον Αντρέι Τρόσεφ, που είναι γνωστός ως «Σεντόι».

«Θα μπορούσαν να είχαν συγκεντρωθεί όλοι σε ένα μέρος και να συνεχίσουν να υπηρετούν», είπε ο Πούτιν, «και τίποτα δεν θα είχε αλλάξει γι’ αυτούς. Θα καθοδηγούνταν από το ίδιο πρόσωπο που ήταν ο πραγματικός τους διοικητής από την αρχή». «Και τι συνέβη τότε;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου της Kommersant στον Ρώσο πρόεδρο. «Πολλοί άνθρωποι έγνεψαν (σ.σ. καταφατικά) όταν το είπα αυτό», του απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της Wagner

Σύμφωνα με το Reuters ο Τρόσεφ γεννήθηκε στο Λένινγκραντ, το όνομα της Αγίας Πετρούπολης επί σοβιετικής εποχής, στις 5 Απριλίου 1962. Τα δυτικά έγγραφα κυρώσεων αναφέρουν ως ημερομηνία γέννησής του την 5η Απριλίου 1953. Δεν είναι σαφές γιατί.

Πολέμησε στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου της Σοβιετικής Ένωσης. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, υπηρέτησε στον Βόρειο Καύκασο με τον ρωσικό στρατό και στη συνέχεια στο SOBR, μια μονάδα ειδικών δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στην οποία ήταν διοικητής.

Για την υπηρεσία του στο Αφγανιστάν, ο Τρόσεφ τιμήθηκε δύο φορές με το παράσημο του Ερυθρού Αστέρα. Του απονεμήθηκε το υψηλότερο μετάλλιο της Ρωσίας, Ήρωας της Ρωσίας, το 2016 για την εισβολή στην Παλμύρα στη Συρία κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίσμα Τουλάτου: “στερνό αντίο” στην δημοσιογράφο που πέθανε τρεις μέρες πριν γεννήσει

Καύσωνας “Cleon”: Πως ζέστη και υγρασία απειλούν την υγεία μας - Οδηγίες για τους πολίτες

Πάρος: καταγγελίες για αυθαιρεσίες όπως στη Μύκονο (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοιΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση που χρεώνεται τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)Σήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο