LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2023 20:29

Πάρος: καταγγελίες για αυθαιρεσίες όπως στη Μύκονο (βίντεο)

Καταγγελίες κατοίκων για αυθαιρεσίες επιχειρήσεων στην Πάρο καταγράφει ο ΑΝΤ1.

Δελτίο Ειδήσεων - Πάρος - αυθαιρεσίες - παραλίες

Της Γεωργίας Λαγού

Επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται παράνομα τις ακτές, ακόμα και σε παραλίες Natura, με τους πολίτες να παραμένουν δέσμιοι της ανομίας, παρά την κινητοποίηση των αρχών το τελευταίο διάστημα. Αυθαιρεσίες δίχως όριο, αποκαλύπτει η έρευνα του ΑΝΤ1 στο νησί της Πάρου.

Το αλαλούμ και η αναρχία... ένα πρόβλημα με βαθιές ρίζες. Η έρευνα του ΑΝΤ1 για τις αυθαιρεσίες στην Πάρο συνεχίζεται και είναι αποκαλυπτική. Στα βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνεται η πλήρης καταστρατήγηση του αιγιαλού στην περιοχή της Μικρής Σάντα Μαρία.Ο επιχειρηματίας άπλωσε παράνομα δεκάδες σετ ομπρελοκαθισμάτων, αλλά και κιόσκια, γυρίζοντας την πλάτη στον νόμο.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, τα έγγραφα μαρτυρούν το όριο αυθαιρεσίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου στις 25 Απριλίου αποφάσισε να μην μισθώσει την συγκεκριμένη παραλία για τρία χρόνια, επειδή έχει κριθεί ως Νatura.

Ο Ηλίας Πετράκης, επιχειρηματίας στην Πάρο αναφέρει στον ΑΝΤ1: "Βρέθηκε επιχειρηματίας ο οποίος δίχως να έχει νοικιάσει κανένα μέρος του αιγιαλού εντελώς αυθαίρετα κάλυψε την παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες δείχνει το βαθμό αποθράσυνσης" και συνεχίζει "Δίχως να υπάρχει καμία άδεια οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται όμορους χώρους της επιχείρησής τους και τους χρησιμοποιούν σαν πάρκινγκ και μάλιστα δημιουργούν και θέμα σε άλλους επισκέπτες που θέλουν να παρκάρουν εκεί αρνούμενοι την πρόσβαση προφανώς Ο επισκέπτης δεν μπορεί να γνωρίσει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτό το χώρο".

Ξένοι στον τόπο τους νοιώθουν οι κάτοικοι και καταγγέλλουν μη αδειοδοτημένες κατασκευές, μαντρότοιχοι μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, αλλά και φαινόμενα τραμπουκισμού.

Ο Χρήστος Γεωργούσης, κάτοικος Πάρου δηλώνει: "Στο Φάραγγα ο άλλος είπε κοιτάξτε έχω όπλο μέσα στην παραλία του Φάραγγα. Έχουν διωχθεί από τις παραλίες". χουν χτιστεί τοίχοι από τσιμέντο έχουν κόψει την πρόσβαση προς τις άλλες παραλίες τα μονοπάτια εδώ κοντά εδώ που σας μιλά υπάρχει αυτός ο τοίχος οποίος είναι χρόνια είχαμε πάει στο λιμεναρχείο...δεν κινήθηκαν ο τοίχος παραμένει ακόμα", επισημαίνει ο ίδιος.

Τα ασφαλιστικά μέτρα δυο κατοίκων προς επιχειρηματία, που κατέλαβε με το έτσι θέλω, μέρος της περιοχής Σάντα Μαρία, που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1 δείχνουν μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, από το μακρινό 2018.

Ένας κοινόχρηστος δρόμος που οδηγεί στη διάσημη ακρογιαλιά εξακολουθεί να παραμένει απροσπέλαστος για λουόμενους, ντόπιους και επισκέπτες του νησιού. Επιχειρηματίας φύτεψε δέντρα στο συγκεκριμένο κομμάτι γης, άνοιξε λάκκους παρεμποδίζοντας έτσι τη χρήση της οδού σε πεζούς και οχήματα. Το Δικαστήριο ζήτησε να ελευθερωθεί η είσοδος, αλλά ο μισθωτής συνεχίζει πέντε χρόνια μετά την απόφαση ανενόχλητος το έργο του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίσμα Τουλάτου: “στερνό αντίο” στην δημοσιογράφο που πέθανε τρεις μέρες πριν γεννήσει

Καύσωνας “Cleon”: Πως ζέστη και υγρασία απειλούν την υγεία μας - Οδηγίες για τους πολίτες

Δωδεκάνησα: Τουρίστας μήνυσε ιερέα που του άλειψε με λάδι τα... γεννητικά όργανα!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ΚαπιτώλιοΣήμερα 20:14 | Ειδήσεις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από σήμερα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, για το δεύτερο μέρος της 10ημερης περιοδείας του, στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 


 


 


 

Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνηΣήμερα 20:04 | Ειδήσεις

 Όλα όσα αποκάλυψε για το παρασκήνιο μεταφοράς του Γιώργου Μαζωνάκη στο Δρομοκαΐτειο.

Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)Σήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και στη συνέχεια πορεία προς τα στενά του Πειραιά και τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην ΕλλάδαΣήμερα 17:40 | Ειδήσεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεχίζουν τις δράσεις τους προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το νόμιμο εμπόριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης – Ερντογάν: "Κλείδωσε" η συνάντηση στη Νέα Υόρκη21:04Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο - Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου20:48Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη20:34Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:20Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός σε αντεπίθεση στο ανατολικό μέτωπο20:04Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος υπάλληλος εργοστασίου - Καταπλακώθηκε από μηχάνημα19:49Γάζα: Τουλάχιστον 79 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο19:33Αττική: Συνελήφθη 67χρονος για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση19:17Λάρισα: Εντοπίστηκαν πάνω από 5.000 δενδρύλλια κάνναβης19:01Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει - Στο νοσοκομείο ο οδηγός18:45Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)18:30Τραμπ: Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει – Η συνέντευξη Τύπου με τον Κιρ Στάρμερ18:16Ρωσία: Παρέδωσε τις σορούς 1.000 ουκρανών στρατιωτών18:02ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα17:47Amber Alert για γονική αρπαγή 5χρονου17:33Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη νεαρός μοτοσικλετιστής που οδηγούσε ανάποδα σε δρόμο17:18Χαλκιδική: Απέδρασε κρατούμενος από τις φυλακές17:04Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ16:49Δραπετσώνα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια κάνναβης16:35Ευλογιά προβάτων: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων16:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο