LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2023 19:56

Χαντέ Φιράτ: Στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που μίλησε με τον Ερντογάν μέσω βιντεοκλήσης και έβγαλε selfie με τον Μητσοτάκη

Η δημοσιογράφος που πήρε την ιστορική συνέντευξη από τον Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος και έβγαλε selfie με τον Μητσοτάκη στο Βίλινιους αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Δελτίο Ειδήσεων - Χαντέ Φιράτ - Άννα Ανδρέου

Του Νικόλα Βαφειάδη

Η Χαντέ Φιράτ, η δημοσιογράφος που με τη συνέντευξή που πήρε από τον Ερντογάν μέσω κινητού τηλεφώνου τη νύχτα του πραξικοπήματος και άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, και τον περσινό Ιούνιο καλούσε τους συμπατριώτες της να μποϊκοτάρουν τα ελληνικά νησιά επειδή είναι στρατιωτικοποιημένα, ανακαλύπτει τώρα την αξία της ελληνοτουρκικής φιλίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την Άννα Ανδρέου.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, η Τουρκία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε και τα δύο, να εκτιμήσουμε αυτή τη φιλία», δήλωσε η παρουσιάστρια του CNN Turk.

Έχει παρακολουθήσει από κοντά τα σκαμπανεβάσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς είναι πιο πολλά από εκείνα που τους χωρίζουν.

«Είμαι μάρτυρας όλων αυτών, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έκαναν ζιγκ-ζαγκ, και τις περιόδους που χόρευαν μαζί συρτάκι. Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι οι δύο χώρες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ζουν σε φιλία. Όταν το κοιτάξεις, μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Το φαγητό που τρώμε και τα τραγούδια που τραγουδάμε είναι τα ίδια όπως και η κουλτούρα μας», είπε η Χαντέ Φιράτ.

Στην τελευταία της αποστολή στο Βίλνιους, ως επικεφαλής του γραφείου Άγκυρας της Χουριέτ, κατέγραψε τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο ηγετών κι έπεισε τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια selfie που σχολιάστηκε.  

«’Μπορούμε να βγάλουμε μια φωτογραφία;’ είπα. Στην αρχή δίστασε, αλλά μετά είπε ‘Εντάξει’ και βγάλαμε τη selfie. Νομίζω ότι ήταν αρκετά καλό. Αν και έχει γίνει θέμα τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα, καλό είναι να βγάζετε φωτογραφία, είναι καλό να είμαστε μαζί», είπε σχετικά.

Για την πλειονότητα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, από την περίοδο των κρίσεων και των απειλών φαίνεται ότι περάσαμε στην περίοδο της επαναπροσέγγισης και των selfie. 

Ειδήσεις σήμερα:

Χόλυγουντ - Απεργία ηθοποιών: Μαζική συμμετοχή και οργή (εικόνες)

Μαφιόζικη δολοφονία στη Χαλκιδική: 19 κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος

Στη φυλακή για ασέλγεια στην ανήλικη ανιψιά του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Σήμερα 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΣήμερα 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΣήμερα 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Σήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Bloomberg για Τουρκία - Ισραήλ: η Άγκυρα διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο