LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2023 22:06

Καύσωνας “Cleon” - Ακρόπολη: Κλειστή για ώρες και το Σάββατο (βίντεο)

Ποιες ώρες θα είναι κλειστή η Ακρόπολη. Δεκάδες χιλιάδες μπουκάλια νερού μοίρασε σε τουρίστες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΚΑΥΣΩΝΑΣ

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, ενημερώνει ότι και σήμερα, Σάββατο, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30. 

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - διανομη νερού  - επισκέπτες - Ακρόπολη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - διανομη νερού  - επισκέπτες - Ακρόπολη

Εν τω μεταξύ, στην τριήμερη έκτακτη δράση που υλοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ακρόπολη (13-15/7), προκειμένου να ενισχύει τους χιλιάδες επισκέπτες του ιστορικού μνημείου λόγω του καύσωνα, διένειμε περισσότερα από 50.000 φιαλίδια 500ml εμφιαλωμένου δροσερού νερού, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού. Η δωρεά των εμφιαλωμένων νερών είναι προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - διανομη νερού  - επισκέπτες - Ακρόπολη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - διανομη νερού  - επισκέπτες - Ακρόπολη

Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένη από εθελοντές Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών – Διασωστών & Νεότητας, αντιμετώπισε επιτυχώς δεκάδες έκτακτα περιστατικά (μικροτραυματισμοί, εκδορές, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) τα οποία προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Σημειώνεται ότι, οι τουρίστες, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη θέρμη τη δράση του Ε.Ε.Σ. και ευχαρίστησαν τους εθελοντές και το προσωπικό για την ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση που τους παρείχαν.

 

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε πολλές φορές τα δύο σημεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (κεντρικά εκδοτήρια και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) στην Ακρόπολη και ευχαρίστησε προσωπικά τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ, οι οποίοι παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω του καύσωνα συνεχίζουν απτόητοι το τεράστιο ανθρωπιστικό τους έργο.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - διανομη νερού  - επισκέπτες - Ακρόπολη

Κλειστός και ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού 

Κλειστός θα παραμείνει από τις 12 -5 ο Αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, σύμφωνα με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και στην Κρήτη. Όπως είχε ανακοινωθεί , στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας λόγω επικράτησης θερμοκρασιών καύσωνα, η τροποποίηση του ωραρίου αφορά και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Φαιστού, της Αγίας Τριάδας, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Ματάλων, της Γόρτυνας και των Μαλίων.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το μέτρο να επεκταθεί και μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου (15-7-2023), ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό, ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και μετεωρολογικές προβλέψεις το τροποποιημένο ωράριο θα ισχύσει και για την Κυριακή 16/7/2023.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας “Cleon”: Πού έδειξε 110 βαθμούς Κελσίου η θερμική κάμερα (βίντεο)

Δωδεκάνησα: Τουρίστας μήνυσε ιερέα που του άλειψε με λάδι τα... γεννητικά όργανα!

Ίσμα Τουλάτου: “στερνό αντίο” στην δημοσιογράφο που πέθανε τρεις μέρες πριν γεννήσει

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο