LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2023 16:40

Φρέον: Παράνομη διακίνηση δεκάδων τόνων επικίνδυνου υγρού (εικόνες)

Συλλήψεις και πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Που και πως λειτουργούσε η “μηχανή” που “πλημμύριζε” περιοχές της χώρας με τους παράνομους υδροφθοράνθρακες. 

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΡΕΟΝ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεγάλες ποσότητες παράνομων υδροφθορανθράκων (φρέον) που διακινούνταν μέσω εταιρειών στην ελληνική αγορά, ενώ αυτές αποτελούσαν προϊόν απομίμησης και δεν είχαν λάβει την απαιτούμενη άδεια, εντόπισαν στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και κατέσχεσαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ, την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Αττικής (ΕΛΥΤ) και την Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) Ηγουμενίτσας του Υπουργείου Οικονομικών και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) σε έρευνες που πραγματοποίησαν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η Κυβέρνησή μας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε κανένα φαινόμενο παραβατικότητας. Η προστασία των καταναλωτών, του περιβάλλοντος και η ορθή λειτουργία της αγοράς στο πλαίσιο της νομιμότητας, αποτελεί κεντρική μας δέσμευση που θα υλοποιηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, με κάθε τρόπο».  

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΡΕΟΝ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΡΕΟΝ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα:

  • Σε αποθήκες στην περιοχή της Πελοποννήσου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8.247 κιλά απομιμητικών υδροφθορανθράκων. Στις επιχειρήσεις πού διακινούσαν τις ανωτέρω ποσότητες επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 106.500 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης των εταιριών συνελήφθη από την ΕΛΑΣ και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
  • Σε αποθήκες στην περιοχή της Θεσσαλίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6.270 κιλά παράνομων υδροφθορανθράκων, τα οποία δεν είχαν την απαραίτητη άδεια, όπως επίσης και 1.046 κιλά προϊόν απομίμησης. Στην επιχείρηση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

 ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΡΕΟΝ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΡΕΟΝ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τα κατασχεθέντα προϊόντα απομιμητικών υδροφθορανθράκων (φρέον) είναι απαγορευμένα καθώς αποτελούν επικίνδυνα για το περιβάλλον προϊόντα σύμφωνα με  τον  517/14 Κανονισμό του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου τής Ευρώπης.

Τα κατασχεθέντα 15.609 κιλά θα μεταφερθούν με ειδικά οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων σε ειδική μονάδα ανακύκλωσης στην Ολλανδία.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΡΕΟΝ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 Πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Εν των μεταξύ, πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβάλλονται σε 3 πρατήρια  υγρών καυσίμων σε Λάρισα και Πιερία (2), με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: 2 θάνατοι κάθε ημέρα στην Ελλάδα

Τροχαίο - Κατερίνη: Νεκροί σε μετωπική λεωφορείου με ΙΧ

Κρήτη: Πέθανε ο 12χρονος που ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο