LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2023 09:01

Κυρανάκης: Τέλος στις ουρές στα κτηματολόγια και τα υποθηκοφυλακεία (βίντεο)

Τι είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, για τις προτεραιότητες της ψηφιακής μετάβασης

Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Καλοκαίρι Μαζί

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μίλησε στoν ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση για τη συνέχιση της ψηφιακής μετάβασης.

Πρώτος τομέας προτεραιότητας, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, είναι αυτός της ψηφιοποίησης στις μεταβιβάσεις ακινήτων όπου καταγράφεται τεράστια ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων. Για το έργο αυτό είπε ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα τα οποία θα εντατικοποιηθούν στην πορεία και έφερε ως παράδειγμα τα κτηματολογικά γραφεία στα οποία υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία για τους πολίτες και τα οποία στόχος είναι να ψηφιοποιηθούν και να πάψει να υπάρχει η κλασική εικόνα με τους χιλιάδες φακέλους.


Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε και απάντησε και για τα θέματα της επικαιρότητας. Σχετικά με τις νέες ταυτότητες, αυτές - όπως είπε χαρακτηριστικά-  "θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις υπηρεσίες και ο καθένας θα μ πορεί να την κατεβάζει στο κινητό του μέσω των app" .

Ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις χθεσινές δηλώσεις Μηταράκη για έφιππη αστυνομία, που λίγο αργότερα διαψεύστηκαν από το Μαξίμου, ο ίδιος ο Υφυπουργός δήλωσε πως "ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν ήταν αυτό που θέλαμε και έτσι πλέον η ασφάλεια στα πανεπιστήμια θα υπάρχει όπως υποσχεθήκαμε αλλά θα γίνεται μέσω της "κανονικής" αστυνομίας, όπως συνέβη με την ΟΠΚΕ όταν χρειάστηκε να παρέμβει στην ΑΣΟΕΕ ".

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το χρονικό της υπόθεσης, η μαραθώνια δίκη και η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Αχαρνών: Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Καύσωνας “Cleon”: Εκρηκτικό “κοκτέιλ” αφόρητης ζέστης και υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοιΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση που χρεώνεται τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)Σήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο