LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2023 07:36

ΜέΡΑ25 - Σοφία Σακοράφα: Η διαγραφή και η αντίδρασή της

Εκτός ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα. Η επιστολή του κόμματος και η αντίδραση της ίδιας.

Σοφία Σακοράφα

Με επιστολή που υπογράφουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και Λίτσα Αλεξάκη, το ΜέΡΑ25 γνωστοποιεί τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το κόμμα. Η ίδια η πρώην βουλευτής, από την πλευρά της, δηλώνει την αποχώρησή της από το κόμμα. Η επιστολή είναι προς την Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού του ΜέΡΑ25 και μετά από 12ώρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Η επιστολή του ΜέΡΑ25 αναφέρει: 

«Αγαπητές και αγαπητοί συνοδοιπόροι,

Σήμερα, η Κεντρική Επιτροπή ενέταξε νέες δυνάμεις στις τάξεις του κόμματος και δρομολόγησε την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 ώστε να συνεχίσουμε κι εκτός Βουλής, ακούραστα και ανιδιοτελώς, τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας. Όμως, ιδιαίτερα σε αυτή τη νέα, δύσκολη φάση του ΜεΡΑ25, νιώθουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε αυτό τον ανιδιοτελή αγώνα «για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα» αποβάλλοντας μια σκιά που πέφτει βαριά στην ψυχή μας. Αναφερόμαστε, με λύπη, στη Σοφία Σακοράφα – την οποία τόσο πιστέψαμε και τόσο στηρίξαμε.

Τον περασμένο Φλεβάρη, η Σοφία έπληξε όλους μας βραβεύοντας τον Αχιλλέα Μπέο – τον ακροδεξιό, μισογύνη παράγοντα της νύχτας και κόκκινο πανί για όλα τα κινήματα της περιοχής. Γνωρίζουμε καλά την στενοχώρια των μελών μας όταν η Σοφία αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους προοδευτικούς ανθρώπους του Βόλου. Θυμόμαστε πως ο Γραμματέας αναγκάστηκε να «το πάρει πάνω του» ζητώντας ο ίδιος συγγνώμη λέγοντας: «…δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 από τον λαό του Βόλου και τα κινήματα που πρωτοστατούν στον αγώνα κατά του κ. Μπέου…»

Ήταν άδικο να επωμιστεί το ΜέΡΑ25, μέσω του Γραμματέα του, άλλο ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Αλλά πλησίαζαν οι εκλογές, και θεωρώντας σίγουρο ότι η Σοφία Σακοράφα (ιδίως μετά την γενναιόδωρη και άκρως συντροφική παρέμβαση του Γραμματέα) δεν θα επαναλάμβανε το ατόπημα, σιωπάσαμε. Κάναμε λάθος! Στις αρχές Ιουνίου, νέα φωτογραφία-κόλαφος είδε το φως της δημοσιότητας με την Σοφία σε εγκάρδια χειραψία με τον… Βαγγέλη Μαρινάκη – τον ολιγάρχη που κατονομάζαμε, με προσωπικό κίνδυνο, στη Βουλή.

Σε μια προεκλογική περίοδο που τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη είχαν ρητή άνωθεν εντολή να μας αποκλείουν (όπως καταγγέλλαμε επισήμως), η εγκάρδια συνεύρεση Σακοράφα-Μαρινάκη ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής. Όπως έγραψε μετά το επεισόδιο με τον Α. Μπέο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς, εξηγώντας γιατί δεν στήριξε το ΜέΡΑ25: «Αν δεν μπορούμε να κάνουμε ρήξη ούτε καν στον ΣΕΓΑΣ θα κάνουμε ρήξη με την ολιγαρχία και το σύστημα που διαφεντεύει τον πλανήτη;»

Αυτή τη φορά, δεν θα επαναλάβουμε το λάθος να σωπάσουμε: Σας καταθέτουμε την άποψη πως, όσο παραμένει – μετά από τέτοιες συμπεριφορές – η Σοφία Σακοράφα στο ΜέΡΑ25, πλήττεται άδικα αλλά σκληρά η αξιοπιστία του ως πραγματικά ανιδιοτελές κόμμα. Θεωρούμε, και το καταθέτουμε εδώ με θλίψη αλλά και οργή, πως η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να επιληφθεί άμεσα διαγράφοντας τη Σοφία Σακοράφα ώστε να προστατευτεί το κόμμα μας, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη φάση ανασυγκρότησης η οποία θα πετύχει με την ανιδιοτελή και ακούραστη συμβολή όλων μας.

Με φιλικούς και συνοδοιπορικούς χαιρετισμούς,

Γιάνης Βαρουφάκης
Κλέων Γρηγοριάδης
Λίτσα Αλεξάκη».

βουλή - Σοφία Σακοράφα

Η Σοφία Σακοράφα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αποχωρεί από το ΜέΡΑ25, εκτοξεύοντας κατηγορίες ότι δεν έγινε καμία αναφορά στη διαγραφή της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία συμμετείχε.

«Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή : Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25»

Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ.

Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του.

Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο “της ολιγαρχίας και της διαπλοκής”.

Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25».

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Μητσοτάκης στο Βίλνιους, συναντά Ερντογάν

Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 178 σημεία

Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και την Δευτέρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας: Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει προσωπικό αριθμό15:14Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς διασκεδάζοντας σε μπαρ14:57Πειραιάς: Διακίνηση λαθραίων προϊόντων14:43H Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:26Καβάλα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Ήχησε μήνυμα από το 11214:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο