LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2023 13:51

Η βιώσιμη ανάπτυξη γίνεται… παιχνίδι

Ένα διαφορετικό διαδραστικό παιχνίδι περιμένει μικρούς και μεγάλους αυτές τις μέρες στο ειδικό περίπτερο της ΔΕΗ στο ισόγειο του Golden Hall, για να ανακαλύψουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τον πιο διασκεδαστικό και πολύχρωμο τρόπο.

ΔΕΗ - Περίπτερο - ΑΠΕ

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί το βασικό πλαίσιο δεσμεύσεων του Ομίλου ΔΕΗ, της πρώτης εταιρείας στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις ΑΠΕ και με στόχο τη δέσμευση για ανάληψη ευθύνης προς ένα βιώσιμο μέλλον, η ΔΕΗ δημιούργησε μία πρωτότυπη εκπαιδευτική οπτικοακουστική εμπειρία, μέσω της οποίας τα παιδιά, οι πολίτες του αύριο, μαθαίνουν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πώς προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το πόσο χρήσιμες και ωφέλιμες είναι για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις ΑΠΕ μέσα στο ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο της ΔΕΗ, όπου οι κύριες εναλλακτικές πηγές ενέργειας παίρνουν τη μορφή υπερδύναμης. Κάθε παιδί επιλέγει την υπερδύναμή του, ανάμεσα στον Ήλιο, το Νερό, τον Αέρα και τη Γη, η οποία τον οδηγεί σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι εκμάθησης ερωτήσεων που αφορούν τη συγκεκριμένη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας αλλά και τις ΑΠΕ γενικότερα.

ΔΕΗ - Περίπτερο - ΑΠΕ

Μέσα από αυτό το ταξίδι γνωριμίας με τις ΑΠΕ, τα παιδιά βλέπουν τις υπερδυνάμεις τους να παίρνουν την τελική τους μορφή, καθεμία μοναδική για το κάθε παιδί, ενώ στο τέλος μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ο συνδυασμός της εκπαίδευσης με τη διασκέδαση προσφέρει στα παιδιά μια ολοκληρωμένη οπτική, ακουστική και χωροταξική αλληλεπίδραση με το παιχνίδι και φυσικά μπορεί να επαναληφθεί, επιλέγοντας κάθε φορά άλλη υπερδύναμη.

ΔΕΗ - Περίπτερο - ΑΠΕ

Το περίπτερο λειτουργεί καθημερινά 10:00 έως 21:00 και Σάββατο 10:00 έως 20:00, παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού ΔΕΗ, που βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τα παιδιά αλλά και να ενημερώσει τους μεγάλους για τις ΑΠΕ.

Το πράσινο μέλλον της ΔΕΗ

Αναγνωρίζοντας τον κομβικό της ρόλο για έναν βιώσιμο κόσμο και το βιώσιμο μέλλον της χώρας, αυξάνει συνεχώς τις επενδύσεις της σε ΑΠΕ, κυρίως φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, σε έργα τα οποία κάνουν πιο «πράσινο» το ενεργειακό της μείγμα.

ΔΕΗ - Περίπτερο - ΑΠΕ

Στο τέλος του 2023 η ΔΕΗ θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1GW από ΑΠΕ από σχεδόν μηδέν το 2019. Στο τέλος του 2026 θα έχει 5GW εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται υπερσύγχρονα φωτοβολταϊκά πάρκα σε δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τις λιγνιτικές μονάδες. Ήδη, από το 2019 μέχρι το 2022, η ΔΕΗ έχει μειώσει τις  εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 36%.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Ξεκινά η υποβολή του - Η διαδικασία

Ράχες Φθιώτιδας: Βούτηξε για να την σώσει και πνίγηκαν και οι δυο

Θεσσαλονίκη: Παράλυτος έμεινε ο 19χρονος που έκανε βουτιά από προβλήτα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)Σήμερα 18:07 | Ειδήσεις

Λίγο μετά τις 17:00, ο κύριος κορμός της πορείας ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος. 

ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)Σήμερα 18:27 | Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις του ΑΝΤ1 έρχονται στο φως για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο