LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2023 22:22

Μεταμόσχευση: Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου στην Ιταλία

Αεροδιακομιδή «σωτηρίας» για 13χρονο ασθενή στην Ιταλία για διπλή μεταμόσχευση 13χρονου.

Παιδί - νοσοκομείο

Στη Ρώμη μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 13χρονος ασθενής, με επείγουσα αεροδιακομιδή από την Αθήνα, καθώς έχρηζε διπλής μεταμόσχευσης νεφρού και ήπατος.

Ειδικότερα, ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) έλαβε επείγουσα ειδοποίηση ότι προέκυψε συμβατός αποβιώσας δότης οργάνων, από το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Bambino Gesu, στο μητρώο αναμονής του οποίου είχε ενταχθεί το παιδί. Άμεσα μεσολάβησε ώστε να έλθουν σε επικοινωνία οι Έλληνες θεράποντες από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με τους Ιταλούς ιατρούς και πραγματοποίησε σχετικό αίτημα στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), ανταποκρίθηκαν τάχιστα και μέσα σε 3 ώρες η πτήση αναχώρησε με το παιδί για την Ιταλία. Ο μικρός ασθενής μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς και αυτή τη στιγμή αναρρώνει.

Στο Bambino Gesu έχουν ήδη μεταμοσχευτεί πολλοί παιδιατρικοί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό τη βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων.

«Το γεγονός ότι οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε επείγουσα βάση και σε τόσο σύντομο διάστημα ασθενείς στην Ιταλία για μεταμόσχευση, πέραν του αυτονόητου, που αφορά τη σωτηρία των ασθενών, επιτρέπει και στους ασθενείς και τις οικογένειές τους να επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενόσω βρίσκονται σε αναμονή για μεταμόσχευση» υπογραμμίζει ο ΕΟΜ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρή 21χρονη μετά από παράσυρση φορτηγού

Ρόδος: Παιδί ήπιε καυστικό υγρό - Επείγουσα αεροδιακομιδή

Μαντόνα: Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο