LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2023 17:52

Ντόπιννγκ – Μήτογλου: μειώθηκε η ποινή του κι επιστρέφει

Άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου, μετά τη μείωση της ποινής του.

Ντίνος Μήτογλου

Θετική έκβαση είχε για τον Ντίνο Μήτογλου η προσφυγή του στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά της ποινής αποκλεισμού 32 μηνών που του είχε επιβάλει η FIBA για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Το CAS μείωσε την τιμωρία του διεθνούς φόργουορντ κατά το ήμισυ, στους 16 μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή του στα παρκέ.

«Το CAS σήμερα ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Φιμπα που αφορά τον Ντίνο Μήτογλου και μείωσε την ποινή του σε 16 μήνες. Στο πρακτικό σκέλος, ο Ντίνος είναι ελεύθερος να αγωνίζεται από την 28.7.2023», αναφέρεται σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του παίκτη στο instagram.

Η ποινή του Μήτογλου έχει ισχύ από τον Μάρτιο του 2022, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο στο περιθώριο του αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο (στην οποία ανήκε) με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague, όπου ανιχνεύθηκε στο δείγμα του η απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη (metandienone). Το 16μηνο της τιμωρίας λήγει στις 28 Ιουλίου, όπερ σημαίνει ότι ο 27χρονος φόργουορντ θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά την επόμενη σεζόν. Παράλληλα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δημήτρη Ιτούδη αν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, με την μακροχρόνια αγωνιστική απραξία του βέβαια να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Ο δικηγόρος του Ντίνου Μήτογλου, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση: «Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ο κος Μήτογλου κατέθεσε μήνυση για την διάπραξη εις βάρος του, από τη γνωστή γιατρό που τον ενέπλεξε  σ’ αυτήν την αθλητική τραγωδία, του κακουργήματος της εκθέσεως σε κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή, από τα χορηγηθέντα σκευάσματα. Με αυτή τη διαδικαστική πράξη, απέδειξε ότι αφενός μεν δεν γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα ήταν απαγορευμένα, αφετέρου δε ότι θέλει να τιμωρηθεί η συγκεκριμένη και δεν τη συγκαλύπτει. Αυτό εξετιμήθη από το CAS και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εργασία των συναδέλφων μου και ειδικά του Σοφοκλή Πιλάβιου, με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία, ήλθε αυτή η απόφαση – λύτρωση γι’ αυτόν τον μεγάλο αθλητή. Τον περιμένω να τον καμαρώνω στην Εθνική Ομάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Ανήλικη νύφη σώθηκε από ανάρτηση

Κιβωτός του Κόσμου: νεκρός μάρτυρας υπεράσπισης του Πατρός Αντωνίου

Trafficking: Στη φυλακή η “Μαρίνα”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΣήμερα 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Σήμερα 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Σήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΣήμερα 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ20:32Κρήτη: Στιγμές φρίκης για 53χρονη ΑμεΑ σε κλειστή δομή20:20Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο) 20:07Αιτωλοακαρνανία: “Ήρθαν στα χέρια” και του… έκοψε το αυτί19:55Ηγουμενίτσα: Ο Βλαντ βρήκε κι άλλο παράνομο φορτίο σε φορτηγό από την Ιταλία (εικόνες)19:42Φάμελλος: Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποβάλλει τον Βαρτζόπουλο 19:29Θρίλερ στη Ραφήνα: Σορός άνδρα έπλεε στο λιμάνι19:17Καιρός - Μεγάλη Τετάρτη: Τοπικές βροχές και βοριάδες19:04Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες 18:51Φωτιά στο Μάτι: Φορτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων - Τι είπαν για την απόφαση (εικόνες) 18:38ΗΠΑ: Καρκινοπαθής μετανάστης κέρδισε 1,3 δις δολάρια στο Powerball (εικόνες)18:26Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 202418:14Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα18:01Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Τετάρτη σε 172 σημεία17:54Συλλήψεις για εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων και κάβα17:54Θεσσαλονίκη: 27χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη17:48Νομοσχέδιο Δικαιοσύνης – Νατσιός: Επόμενό σας βήμα, θα κλείσετε και τα Πρωτοδικεία17:36Χανιά: ανήλικος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του17:24“The 2Night Show”: Λουιζίδη και Αδάμου οι καλεσμένες της Μεγάλης Τρίτης (εικόνες)17:17Απεργία Πρωτομαγιάς: Τα δρομολόγια των πλοίων17:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο