LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2023 10:23 | Ανανέωση: 05 Ιουλίου 2023 10:26

Λαύριο: Εκκενώθηκε κατάληψη δομής προσφύγων (εικόνες)

Πρωινή επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης απο την Αστυνομία. Που μεταφέρθηκαν οι διαμένοντες, μεταξύ των οποίων ήταν αρκετά παιδιά.

Εκκένωση - Λαύριο - καταυλισμός προσφύγων

Εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης, η κατάληψη δομής προσφύγων στο Λαύριο. Οι 53 διαμένοντες (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά) μεταφέρθηκαν, με ασφάλεια, σε υφιστάμενες δομές φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε νωρίς σήμερα (05-07-2023) το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου που λειτουργούσε από το 1947 αρχικά νόμιμα και τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Από το κτίριο μεταφέρθηκαν συνολικά -53- άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά), σε υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Εκκένωση - Λαύριο - καταυλισμός προσφύγων

Εκκένωση - Λαύριο - καταυλισμός προσφύγων

Η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή.

Με το πέρας της επιχείρησης το κτίριο αποδόθηκε στο Δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της Κυβέρνησης η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο".

Εκκένωση - Λαύριο - καταυλισμός προσφύγων

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρεται:

"Με απόλυτη ασφάλεια ολοκληρώθηκε, σήμερα το πρωί, η μετεγκατάσταση των τελευταίων, κουρδικής καταγωγής, διαμενόντων σε κτίριο του Λαυρίου. Πρόκειται για 53 άτομα, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε οργανωμένη δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου διασφαλίζεται η καλή διαβίωσή τους. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει ειδοποιήσει, με έγγραφο, ότι η συγκεκριμένη κτιριακή εγκατάσταση, που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1940, είναι επικίνδυνη για την ασφαλή διαμονή ανθρώπων.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης το κτίριο θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του που είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής. Πρωταρχικός και πάγιος στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η φιλοξενία όσων έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε ασφαλείς δομές, οι οποίες σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  

Εκκένωση - Λαύριο - καταυλισμός προσφύγων

Τουρκικό ενδιαφέρον για την εκκένωση

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ αναφέρει ότι "Το στρατόπεδο του Λαυρίου, γνωστό ως ’ Καντίλ της Ελλάδας’, έκλεισε!"

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου ήταν γνωστό ότι η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες τρομοκράτες –προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν εναντίον της Τουρκίας Υποστηρίζει ότι είναι γνωστό ως το «Καντίλ» της Ελλάδας.

Η εφημερίδα επικαλείται ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία 53 άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Επικαλείται ακόμη και αναφορές στον ελληνικό τύπο ότι η Τουρκία βλέπει ως «φωλιά του τρόμου», και ότι η απόφαση να κλείσει θα ευχαριστούσε την Τουρκία.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: πέταξε στα σκουπίδια χρυσαφικά - “Επιχείρηση” για την επιστροφή τους

Τρίπολη: Επιδειξίας κυνηγούσε παιδιά στο κέντρο της πόλης (εικόνες)

Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κόβουν… την ανάσα οι εργασίες Γάλλων αλπινιστών (εικόνες)



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Κίνα στέλνει διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (εικόνες)13:41Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)13:27Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων13:12Ναυσικά Γκράτσιου: “Έφυγε” από τη ζωή η δημοσιογράφος12:59Θεσσαλονίκη: Δέμα με... κροτίδες εισαγωγής παρέλαβε 50χρονη (εικόνες)12:45Μεταναστευτικό: Κι άλλη βάρκα έφτασε στην Κρήτη12:32“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)12:18Πέλλα: Φωτιά σε μαντρί έκαψε ζωντανά δεκάδες πρόβατα12:05Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος πυροβόλησε σκύλο11:51Βόλος – Καταγγελία: Προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί μου έξω από εμπορικό (βίντεο)11:38Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη και υπουργών από συγγενείς θυμάτων11:24ΝΒΑ: Οι Μπακς αποκλείστηκαν με τον Αντετοκούνμπο στον...πάγκο11:11Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα10:57“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)10:44Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο