LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2023 13:28 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2023 14:05

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar όπου ο σερβιτόρος έφερνε τις παραγγελίες σχεδόν κολυμπώντας

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ανάλογες παραβάσεις του συγκεκριμένου καταστήματος είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους

Ρόδος - σερβιτόρος - θάλασσα
Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγιειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγ.Μαρίνα, όπου σε βίντεο στα social media φαίνεται σερβιτόρος με δίσκο με φαγητά να μπαίνει στη θάλασσα, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα.

Για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Ρόδος - σερβιτόρος - θάλασσα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, αρνούνται ότι εργάζονται σε συνθήκες «μεσαίωνα» ότι, δεν «εκβιάζονται» και ότι δεν «εξαναγκάζονται» να κάνουν πράγματα παρά τη θέλησή τους. Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι, οι εργαζόμενοι παίρνουν πρωτοβουλίες τις οποίες και εκτελούν από κοινού σε «φιλικό κλίμα» και «πνεύμα συνεργασίας». Αρνούμενοι ότι ο εργοδότης τους τους βασανίζει ή τους εκμεταλλεύεται, χαρακτηρίζουν «ακραίο» όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, τονίζοντας πως δεν τους αντιπροσωπεύει.

Η επιστολή των εργαζομένων, την οποία υπογράφουν έξι εργαζόμενοι της επιχείρησης

Ρόδος - beach bar - επιστολή εργαζομένων

ΠΑΣΟΚ: Aνάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Σε ανακοίνωση του για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ τονίζει ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει επισημάνει και προεκλογικά την αναγκαιότητα:

  • Ενίσχυσης και αναβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και κυρίως:
  • Την αύξηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων και διασπορά των τοπικών τους τμημάτων, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και τις ακριτικές περιοχές, όπου υπάρχει αυξημένη τοπική οικονομική δραστηριότητα και απασχόληση εποχικού εργατικού δυναμικού.
  • Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των επιθεωρήσεων εργασίας, με σκοπό τη θωράκιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε. και την άμεση στελέχωση των μονοπρόσωπων Επιθεωρήσεων Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα λάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, επί σκοπώ την τήρηση τη εργατικής νομοθεσίας και την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Νέα νύχτα ταραχών, αλλά με σημάδια εκτόνωσης (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: 69χρονος παρενόχλησε 14χρονες σε αστικό λεωφορείο

Ρόδος: Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένου από επιχειρηματία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα - Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Ωραιοκάστρου για τρεις ώρες11:58Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος για επικίνδυνη οδήγηση - Έφτασε 161 χλμ/ώρα11:44Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του 21χρονου στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη11:30Καρδίτσα: Άνοιξαν για λίγες ώρες τα διόδια Σοφάδων11:16Ρωσία: Drones έπληξαν εξέδρα άντλησης πετρελαίου που ανήκει σε ρωσικό κολοσσό11:02Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασία10:48Η Ινδία είναι πρωταθλήτρια στο ντόπινγκ για τρίτη διαδοχική χρονιά10:34Κόμβος Νίκαιας: Οι αγρότες θα ανεβάσουν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου10:20Ο καταγγέλων στην υπόθεση Μαζωνάκη σπάει τη σιωπή του: Θα το φτάσω μέχρι τέλους10:06Κρήτη: Πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις διάσωσης 62 μεταναστών 09:52Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο - Προειδοποίηση της Παραγουάης 09:38"Γάζωσαν" κατάστημα στα Άνω Λιόσια - Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα09:24Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία σήμερα στο μετρό09:10Χαλκίδα: Οι αγρότες κλείνουν την υψηλή γέφυρα08:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου08:42Επεισόδια στα Εξάρχεια: Επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικούς - Φωτιές σε κάδους08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί τελευταίας στιγμής08:00Easy 97.2 Disco Snow Party στην Πλατεία Κοραή07:55Όμιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης07:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο