LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2023 20:56 | Ανανέωση: 30 Ιουνίου 2023 21:35

ΓΑΔΑ - Μηταράκης: Ασφάλεια παντού και για όλους (εικόνες)

Για έμφαση στην μικρή εγκληματικότητα, την καθημερινότητα των πολιτών και την εφηβική παραβατικότητα, έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης σε επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ.

Νότης Μηταράκης - ΓΑΔΑ

«Στόχος μας είναι ασφάλεια παντού και ασφάλεια για όλους. Με έμφαση στη μικρή εγκληματικότητα, στην καθημερινότητα των πολιτών και τον κρίσιμο ρόλο που η ΕΛΑΣ μπορεί να διαδραματίσει σε αυτό το τομέα» τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια επίσκεψης που έκανε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) μαζί με τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο.

Νότης Μηταράκης - ΓΑΔΑ

«Mε τον κ. Κατσαφάδο ενημερωθήκαμε από τον διεθυντή και τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ο κ. Μηταράκης. «Συζητήσαμε και ιδιαίτερα για την μεγάλη επιτυχία της διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χθες, με την σύλληψη κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας, και θέματα εφηβικής παραβατικότητας - ένα θέμα κοινωνικό που μας απασχολεί ιδιαίτερα και πρέπει η ΕΛΑΣ να συμβάλει λαμβάνοντας μέτρα για την πρόληψή της. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι οι πρώτες μέρες, ακόμα ενημερωνόμαστε, πολύ περισσότερα θα πούμε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στο τέλος της άλλης εβδομάδας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν έχει θέσει κάποιες προτεραιότητες, ο υπουργός απάντησε ότι «έχω δώσει ένα πρώτο πλέγμα κατευθύνσεων στην τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ενημερωνόμαστε, αναλύουμε διάφορες πληροφορίες, στηριζόμαστε στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και συνολικά θα τα παρουσιάσουμε όλα μαζί με τον κ. Κατσαφάδο στην Βουλή την άλλη εβδομάδα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος σημείωσε: «Επισκεφθήκαμε με τον κ. υπουργό την καρδιά της ΕΛΑΣ την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Επισκεφθήκαμε τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά έναν αγώνα απέναντι στο έγκλημα και απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Προφανώς και οι στόχοι που έχουμε βάλει είναι, όπως είπε και ο κ. υπουργός, ασφάλεια παντού και ασφάλεια για όλους [...] Μεγάλη έμφαση θα δώσουμε και στην πρόληψη, γιατί νομίζω η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την παραβατικότητα. Από κει και πέρα, πραγματικά μας προβληματίζει όλη αυτή η εφηβική παραβατικότητα, η οποία νομίζω ότι βρίσκεται σε μια φάση έξαρσης και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

«Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και στους έλληνες πολίτες, σεβόμενοι μέχρι κεραίας τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη, αλλά και τα δικαιώματα τα οποία έχει ο έλληνας και η ελληνίδα αστυνομικός» κατέληξε ο κ. Κατσαφάδος.

Νότης Μηταράκης - ΓΑΔΑ

Νότης Μηταράκης - ΓΑΔΑ

Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδέχθηκαν ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΓΑΔΑ, υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας και ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Κατά την παραμονή τους στην ΓΑΔΑ, ο υπουργός και ο υφυπουργός είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αξιωματικούς επιτελείς ενώ επισκέφθηκαν και το κέντρο της 'Αμεσης Δράσης.

Νότης Μηταράκης - ΓΑΔΑ

Νότης Μηταράκης - ΓΑΔΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Χάρισον Φορντ στον ΑΝΤ1 για τον “Ιντιάνα Τζόουνς” (βίντεο)

Εκλογές - Βουλή: “Καραμπόλες” σε έδρες και αλλαγές σε βουλευτές

“Κιβωτός” - π. Αντώνιος: Οργή της μάνας του 19χρονου για τον ιερωμένο (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο