LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2023 08:08

Υποβρύχιο Titan: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια

Τα πρώτα συντρίμμια από το μοιραίο υποβρύχιο Titan που πήρε μαζί του στον θάνατο πέντε άτομα έφτασαν στην στεριά.

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες εικόνες με τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan που ξεκίνησε για το ναυάγιο του «Τιτανικού» και τελικά οδήγησε στο θάνατο 5 ανθρώπους.

Τα συντρίμμια περισυνελέγησαν από τον βυθό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού από το πλοίο Horizon Arctic.

Μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο και φορτώθηκαν σε φορτηγά. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Η ανακάλυψη αυτή πραγματοποιείται 10 ημέρες μετά την εξαφάνιση του υποβρυχίου Titan, ενώ βρισκόταν σε κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της υποθαλάσσιας έκρηξης που κατέστρεψε το υποβρύχιο.

Οι φόβοι για την ασφάλεια είχαν εκφραστεί επανειλημμένα από ειδικούς που είπαν ότι το σκάφος δεν ήταν κατάλληλο για τα τεράστια βάθη στα οποία ταξίδευε. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι δημιούργησε ένα θαλάσσιο συμβούλιο έρευνας (MBI), το υψηλότερο επίπεδο έρευνας.

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Ίσως υπήρξε «στιγμιαία κατάρρευση» του υποβρυχίου λέει ο συνιδρυτής της OceanGate

Ο άνθρωπος που ίδρυσε την OceanGate μαζί με τον αγνοούμενο χειριστή του υποβρύχιου Stockton Rush δήλωσε στο BBC ότι μπορεί να υπήρξε «στιγμιαία κατάρρευση» του σκάφους.

Ο Guillermo Sohnlein είπε ότι δεν θα τον εξέπληττε αν υπήρχε κάτι στην επιφάνεια: Ξέρω ότι το πρωτόκολλό μας μετά την απώλεια επικοινωνίας είναι ο χειριστής να βγάλει στην επιφάνεια το υποβρύχιο. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό θα έκανε πιθανότατα ο Stockton, τόνισε.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου βλέποντας τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται είναι ότι επιπλέουν στην επιφάνεια και είναι απλά πολύ δύσκολο να βρεθούν» συμπλήρωσε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Αυτό που ξέρω είναι ότι ανεξάρτητα από το υποβρύχιο, όταν λειτουργείς σε βάθος η πίεση είναι τόσο μεγάλη σε κάθε υποβρύχιο που αν υπάρξει βλάβη θα επέλθει στιγμιαία κατάρρευση. Αν αυτό συνέβη, θα είχε συμβεί πριν από τέσσερις ημέρες», δήλωσε.

Ο Sohnlein, ο οποίος έφυγε από την OceanGate πριν από 10 χρόνια, δήλωσε ότι δεν θα είχε ενεργήσει διαφορετικά υπό αυτές τις συνθήκες.

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Πώς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ «άκουσε» την έκρηξη του βαθυσκάφους

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, μέσω ενός απόρρητου συστήματος που διαθέτει, είχε «ακούσει» την έκρηξη του βαθυσκάφους και παρόλα αυτά δεν ειδοποίησε την αμερικανική ακτοφυλακή προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το σύστημα ανίχνευσης που διαθέτει.

Σύμφωνα με το business insider, το σύστημα αυτό είναι πιθανότατα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβρύχιας Επιτήρησης (IUSS), ένα τμήμα του οποίου «ακούει» την υποθαλάσσια δραστηριότητα εδώ και δεκαετίες.

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Οι πέντε επιβαίνοντες

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan έχουν εξανεμιστεί, αφού το διαθέσιμο οξυγόνο έχει εξαντληθεί πλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Το μήκους 6,7 μέτρων Titan, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος είναι: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Titan - συντρίμμια του υποβρυχίου - Καναδάς

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Μουντομπάσκετ - Αντετοκούνμπο: “Πονοκέφαλος” με την συμμετοχή του Greek freak

Πέτρος και Παύλος: Ο βίος και το έργο των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο