LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2023 08:46

Σπαρτιάτες - Χρυσόγονος: οι ενστάσεις στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (βίντεο)

Για το ενδεχόμενο ένστασης αλλά και το αν είναι αναγκαίο να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες σε περίπτωση που οι Σπαρτιάτες αποπεμφθούν μετά την εκλογή τους, μιλά στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος.

Κώστας Χρυσόγονος - Καλημέρα Ελλάδα

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 και μίλησε μεταξύ άλλων για το ενδεχομενο ενστάσεων κατά του κόμματος Σπαρτιάτες, που μπήκε στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κώστας Χρυσόγονος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ένστασης κατά του κόμματος Σπαρτιάτες και τόνισε ότι, αρμόδιο για να αποφασίσει είναι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, μετά από αίτημα ένστασης.

“Ο φυσικός κριτής της νομιμότητας των εκλογών είναι το ανώτατο ειδικό δικαστήριο. Κατόπιν αίτησης ένστασης μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε” είπε και τόνισε ότι η ένσταση γίνεται όχι από κόμματα αλλά από ψηφοφόρους.

Όπως επεσήμανε, η ένσταση είναι μία διαδικασία που γίνεται συνήθως για την καταμέτρηση των ψήφων, όμως μπορεί να έχει και αυτόν τον χαρακτήρα.

"Οι ενστάσεις μπορεί να γίνουν σε πρόσωπα μεμονωμένα, κατά όλων και μπορεί να οδηγήσει σε έκπτωση όλων. Το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να ανακατανείμει τις έδρες χωρίς εκλογές στα επομενα κόμματα που θα οδηγήσουν σε “καραμπόλες”. Όπως είπε, η απόφαση για τη μη διεξαγωγή εκλογών, μπορεί να ληφθεί εφόσον το δικαστήριο κρίνει ότι από το ποσοστό του κόμματος που θα αποπεμφθεί δεν επηρεάζει τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων." ανέφερε στη συνέχεια.

Σχετικά με το “κόψιμο” στο Κόμμα του Κασιδιάρη “Έλληνες” αλλά την κάθοδο των Σπαρτιατών στις εκλογές ανέφερε: “Η κρίση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, γίνεται εκ των ενόντων, να πω μεταφορικά εκ του προχείρου” είπε και επεσήμανε ότι για αυτό έρχεται να κρίνει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο μετά από ενστάσεις, γιατί το τελευταίο, έχει την άνεση χρόνου να το ψάξει αυτο εις βάθος…”. Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι “Η απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, ότι πληροί τις προδιαγραφές για να συμμετέχει στις εκλογές, δεν είναι νομολογία.”

Σχετικά με τις δηλώσεις του Βασίλειου Στίγκα για το “ευχαριστώ” στον Ηλία Κασιδιάρη και το κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να είναι “πάτημα” για συσχέτιση άμεση των δύο ανέφερε: “Θα το κρίνει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αυτο, όμως, στα εκλογικά περίπτερα των Σπαρτιατών, δεν είχαν αφίσες “Μίκυ Μάους” κάποιου άλλου είχαν”.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρίσι: “Κάηκαν” τα προάστια για τον θάνατο 17χρονου (εικόνες)

Τζούλιαν Σαντς: Νεκρός ο ηθοποιός – Βρέθηκαν τα οστά του

Καιρίδης για Μεταναστευτικό: Είμαστε η φωνή της λογικής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεοΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Ισραηλινοί όμηροι εμφανίστηκαν σε βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς. Το μήνυμά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο