LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2023 12:48

Φθιώτιδα: Βαριά τραυματίας ο δασοφύλακας που δέχθηκε επίθεση από λαθροϋλοτόμο

Ο δράστης "μπούκαρε" με όπλο στο Δασαρχείο και χτύπησε στο κεφάλι τον υπάλληλο.

Δάσος

'Αγρια επίθεση με απειλή όπλου δέχθηκε δασικός υπάλληλος του Δασαρχείου Σπερχειάδας Φθιώτιδας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, εντός του προαύλιου χώρου του Δασαρχείου και κατά την ώρα εκτέλεσης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, από γνωστό λαθροϋλοτόμο που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την οικεία δασική υπηρεσία.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δασοφύλακας ΔΜ νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ ο δράστης παραμένει ελεύθερος έως σήμερα, αφού κρύβεται ώστε να παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00, ο δράστης ΧΚ εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Δασαρχείου Σπερχειάδας και με απειλή όπλου στράφηκε ενάντια στον δασικό υπάλληλο ΔΜ ο οποίος τελούσε σε υπηρεσία. Στη συνέχεια τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό. Ο δασικός υπάλληλος μεταφέρθηκε επειγόντως στο ΚΥ Μακρακώμης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης απασχολεί συχνά τη δασική υπηρεσία με παράνομες δραστηριότητες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες κατασχέθηκε παράνομο φορτίο καυσοξύλων που ανήκε σε αυτόν και το Δασαρχείο έχει προβεί στις σύμφωνα με τις κείμενες δασικές διατάξεις ενέργειες.

Από την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ενώ την ημέρα του συμβάντος ενημερώθηκαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας και ο υπηρεσιακός Εισαγγελέας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης, καταδικάζει το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, δηλώνοντας πως η πράξη αυτή δεν είναι μόνον μια καταδικαστέα πράξη βίας προς έναν δασικό υπάλληλο αλλά στρέφεται κατά της ίδιας της Δασικής Υπηρεσίας, που κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να επιτελέσει το καθήκον της. Εκφράζει δε την αμέριστη συμπαράστασή του στον άτυχο δασικό υπάλληλο και εύχεται γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος όλοι οι δασικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Γκουντούφα, δηλώνουν απερίφραστα ότι στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα στον συνάδελφο τους, μένοντας αταλάντευτα προσηλωμένοι στο καθήκον για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός - 12χρονη: Στο “Πρωινό” ο 63χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη στην Ομόνοια (βίντεο)

Titan: Το χρονικό της μοιραίας αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού

Πέθανε ο Στεφάν Ντεμόλ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)Σήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το φορτηγό να τραυματίζει δεκάδες μαθητές, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Που οφείλεται το ατύχημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο