LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2023 21:30 | Ανανέωση: 22 Ιουνίου 2023 22:11

Τιτανικός - υποβρύχιο: Νεκροί οι επιβάτες, έρευνα στα συντρίμμια (εικόνες)

Η Αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα ότι εντόπισε πεδίο με συντρίμμια στη ζώνη των ερευνών στο ναυάγιο του Τιτανικού, από τα ρομπότ κατάδυσης βαθέων υδάτων.

AP - Τιτανικός - χαμένο υποβρύχιο - έρευνες

Τραγικό είναι το φινάλε στις έρευνες για το υποβρύχιο Titan καθώς η εταιρεία  Oceangate ανακοίνωσε πως οι 5 επιβάτες του είναι νεκροί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Oceangate «πιστεύουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί.

AP - Τιτανικός - χαμένο υποβρύχιο - έρευνες

Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν».

Τιτανικός - ανακοίνωση

AP - Τιτανικός - χαμένο υποβρύχιο - έρευνες

Όπως μετέδωσε το Sky News, ο David Mearns, ένας εμπειρογνώμονας διάσωσης που γνωρίζει δύο από τους πέντε επιβαίνοντες, έλαβε ένα μήνυμα στο WhatsApp που υποδηλώνει ότι δύο κρίσιμα μέρη του υποβρυχίου έχουν εντοπιστεί, αλλά το κύτος δεν έχει ακόμη βρεθεί. Τα συντρίμμια έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι «πλαίσιο προσγείωσης και πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο».

Ο Mearns ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα αντισυμβατικό υποβρύχιο, αυτό το πίσω κάλυμμα είναι το μυτερό άκρο του και το πλαίσιο προσγείωσης είναι το μικρό πλαίσιο πάνω στο οποίο φαίνεται να κάθεται».

Τιτανικός - υποβρύχιο

AP - Τιτανικός - χαμένο υποβρύχιο - έρευνες

Εκπρόσωπος της Pelagic Research Services επιβεβαίωσε στο CNN ότι το τηλεχειριζόμενο σκάφος της (ROV), το οποίο ήταν το πρώτο που διεξήγαγε έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο OceanGate στον πυθμένα της θάλασσας, βρήκε τα συντρίμμια

Η εταιρεία Pelagic Research Services επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια που ανακοίνωσε νωρίτερα η αμερικανική ακτοφυλακή εντοπίστηκαν από το δικό της υποβρύχιο ρομποτικό σκάφος. Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η εταιρεία αναφέρει: «Η PRS θέλει να εκφράσει την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη, συντονισμένη αντίδραση διάσωσης όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή έρευνας και διάσωσης. Εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στις οικογένειες όσων ήταν στο Titan και στην τραγική τους απώλεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκιάθος: Έκτακτη αεροδιακομιδή για 41χρονη

Τιτανικός - Υποβρύχιο: Εγγονή νεκρών του ναυαγίου η σύζυγος του ενός αγνοούμενου (εικόνες)

Ομαδικός βιασμός στην Κρήτη: Ισόβια σε δυο νεαρούς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μιχαλολιάκος: Ποιο το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Κασσελάκης στη Βαρβάκειο: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο