LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2023 12:33

Γιουβέτσι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε, με τους τηλεθεατές της εκπομπής "Το Πρωινό", τα μυστικά που θα "απογειώσουν" την συνταγή.

Το Πρωινό - Γιουβέτσι - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Παραδοσιακή συνταγή για πεντανόστιμο γιουβέτσι ετοίμασε την Πέμπτη η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που μοιράστηκε τα μυστικά της που απογειώνουν την γεύση, είναι  ένα κλασικό κυριακάτικο, παραδοσιακό φαγητό που όλοι αγαπάμε.

Υλικά

  • 1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 2 κλων. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκ. ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη
Το Πρωινό - Γιουβέτσι - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για το κριθαράκι

  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Για το μοσχάρι

  • Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1½ λίτρο νερό.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.
  • Δένουμε τα κοτσάνια μαϊντανού με ένα σπάγγο και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1,5 ώρα.
  • Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
Το Πρωινό - Γιουβέτσι - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.

  • Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  • Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφτούν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
Το Πρωινό - Γιουβέτσι - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170? C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30 λεπτά.
  • Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160? C για 20-25 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
  • Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.
  • Προτεινόμενο κομμάτι μοσχάρι είναι η ελιά με κόκκαλο ή χωρίς, και η καρδιά σπάλας.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο