LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Ιουνίου 2023 10:15

Καταγγελία - Θεσσαλονίκη: παιδί με αιμορραγία περίμενε 3 ώρες για αξονικό τομογράφο!

Αγωνία και οργή εξέφρασαν οι γονείς του παιδιού, που περιφερόταν στα νοσοκομεία, μέχρι να βρεθεί αξονικός τομογράφος.

Παιδί - νοσοκομείο

Ατέλειωτη ταλαιπωρία πέρασε ένα 6χρονο παιδί στη Θεσσαλονίκη, μετά από πτώση με το πατίνι του. Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί από το αυτί. Μαζί με τους γονείς του περιφέρονταν για τρεις ολόκληρες ώρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να βρουν έναν αξονικό τομογράφο.

Όλα συνέβησαν, όπως τόνισε ο πατέρας του, την Κυριακή (18/6) όταν το αγόρι χτύπησε στο κεφάλι ενώ έπεσε με το πατίνι του, και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στο Ιπποκράτειο αποφάσισαν πως το παιδί θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του. Αυτή τη στιγμή ο 6χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια» λέει ο πατέρας του 6χρονου

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του ”Χαμόγελου του Παιδιού”, γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο Mega. 

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης, μίλησε για την στάση του νοσοκομείου και το γεγονός ότι μέσα σε 3 μήνες είναι η 2η φορά που έχει χαλάσει ο αξονικός τομογράφος.

«Γενικά να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω στο από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούργιος είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο Άγιος Παύλος. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον «Άγιο Παύλο» για τα παιδιατρικά περιστατικά» σημείωσε.

«Η αξονική τομογραφία στο παιδί έγινε στις 19:15 τελικά», σημείωσε ο πατέρας του 6χρονου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: νεκροί από φωτιά σε μπαταρίες για ηλεκτρικά ποδήλατα (εικόνες)

Φωτιά σε φυλακές: απανθρακώθηκαν δεκάδες κρατούμενες (εικόνες)

“Αρένα” - 12χρονη στον Κολωνό: αποκλειστική συνέντευξη της μητέρας της (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίαςΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι επενδύσεις προβλέπεται να αποτελέσουν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης για το 2026.

Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα ΜατσούκαΣήμερα 15:30 | Ειδήσεις

Αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου η δίκη της ηθοποιού στο Αυτόφωρο. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα η κατάθεση Ξυλούρη – Κανονικά στην Εξεταστική ο ΣτρατάκηςΣήμερα 13:59 | Ειδήσεις

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στα ύψη μετά την άρνηση του Γιώργου Ξυλούρη (γνωστού και ως «Φραπέ») να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενος, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, το δικαίωμα της σιωπής

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίροςΣήμερα 13:28 | Ειδήσεις

Το πρώτο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας προς τον ελληνικό λαό – «Θέλω να βοηθήσω στη συγγραφή του επόμενου μεγάλου κεφαλαίου της συνεργασίας ΗΠΑ–Ελλάδας»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα Ματσούκα15:50Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 27χρονος που έπεσε θύμα ληστείας και κατηγορήθηκε για προσέλκυση ανήλικης15:36Πιερρακάκης: Τιμητικές αλλά πρόωρες οι συζητήσεις για διαδοχή της προεδρίας του Eurogroup15:22Ο Sir Rod Stewart κατακτά την Αθήνα το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2025, με μια μοναδική συναυλία στo Telekom Center Athens15:08Προϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίας14:54ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα η κατάθεση Ξυλούρη – Κανονικά στην Εξεταστική ο Στρατάκης14:40Δίκη δολοφονίας τοπογράφου: "Είχε πάντα μια συνοδεία μαζί του για να νιώθει ασφαλής" λέει η σύζυγος14:26 "Το Πρωϊνό" - Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αυτά που ακούω από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα...μου φέρνουν σιχαμάρα (βίντεο)14:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίρος13:58Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για επικίνδυνη οδήγηση στη Δήμητρα Ματσούκα13:44Ήπειρος - κακοκαιρία: 35 επεμβάσεις της πυροσβεστικής μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες13:30Ο Αντώνης Ρέμος... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου13:16Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς13:02Χρυσοχοΐδης στο Ρέθυμνο: Δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για τις μπαλωθιές12:48Άρης: Αποδυναμωμένος στην Νέα Φιλαδέλφεια - Χωρίς έξι παίκτες θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ12:34Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουν12:20Κορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ12:06Τροχαίο στην Εύβοια: Αγροτικό έπεσε σε γκρεμό11:52Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία οι πληρωμές11:38Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής11:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο