LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2023 18:21

Ολυμπιακός - Παπανικολάου: MVP όλη η ομάδα, ο Σάσα ένα...σκαλάκι παραπάνω

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για τη σεζόν που πέρασε, αλλά και το πνεύμα της ομάδας του.

Κώστας Παπανικολάου

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ παραχώρησε ο Κώστας Παπανικολάου, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από τον Ολυμπιακό, με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, στη σειρά των τελικών της Basket League. «Για μένα MVP είναι όλη η ομάδα, με μισό σκαλάκι πιο ψηλά τον Σάσα,» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά που τη φετινή σεζόν κατέκτησε και τους τρεις εγχώριους τίτλους: το πρωτάθλημα της Basket League, το Κύπελλο Ελλάδας και το Super Cup. Ο «Παπ» χαρακτηρίζει μαγική την πρώτη αγωνιστική χρονιά του ως αρχηγός των «ερυθρόλευκων» και εξηγεί ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

- Στην «παρθενική» σου σεζόν ως αρχηγός ο Ολυμπιακός έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία του νταμπλ για δεύτερη σερί αγωνιστική χρονιά και είχε μια σχεδόν τέλεια σεζόν. Ποια είναι τα συναισθήματα σου πρώτα από όλα;

«Όταν απολαμβάνεις το μέρος που βρίσκεσαι, απολαμβάνεις τον οργανισμό και την κάθε μέρα ξεχωριστά, το κάνει πολύ πιο εύκολο. Και όταν συνοδεύεται από τίτλους και όμορφες καταστάσεις το κάνει και μαγικό. Η αλήθεια είναι ότι όντως ήταν μια μαγική χρονιά. Όχι μόνο για τις κατακτήσεις των τίτλων, αλλά για όλο το γκρουπ παικτών, το σταφ και όλο τον οργανισμό, με τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν.

Ακόμη και με τα προβλήματα και τις καταστάσεις που περάσαμε, μας «έδεσαν» ακόμη πιο πολύ και όλο αυτό βγήκε στο τέλος σε ατελείωτη χαρά».

- Ήταν επιβλητικός θεωρείς ο τρόπος που φτάσατε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος για δεύτερη σερί σεζόν με δεδομένο ότι γνωρίσατε μόνο μια ήττα;

«Επιβλητικός ή όχι δεν παίζει τόσο ρόλο. Εκείνο που μετράει είναι στο τέλος να βγαίνεις νικητής. Αυτός είναι ο σκοπός είτε 3-0, είτε 3-1 είτε 3-2, σημασία έχει να έχεις το 3, να είσαι εσύ νικητής. Αυτό κρατάμε».

Κώστας Παπανικολάου

- Θεωρείς ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς ετών;

«Σίγουρα. Η ομάδα πήρε αποφάσεις πιο παλιά που άλλαξαν πάρα πολύ την κατάσταση αλλά μέσα από αυτή την διαδικασία βάλαμε γερές βάσεις. Έχουν περάσει πάρα πολλά παιδιά και παίκτες που έβαλαν το… λιθαράκι τους στο να στηθεί η σημερινή ομάδα και να έχει αυτή την χρονιά που είχαμε φέτος».

- Που οφείλεται ότι ο Ολυμπιακός συνέχισε να πρωταγωνιστεί παρότι αποχώρησαν τα προηγούμενα δύο χρόνια οι «πυλώνες» της προηγούμενης δεκαετίας, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης.

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα της ομάδας. Όλοι οι προπονητές δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και ο Ολυμπιακός έχει σαν μέλημα του να παίρνει παίκτες κρίνοντας από τον χαρακτήρα, την ανταγωνιστικότητα τους και από το work ethic, την όρεξη και το μεράκι για δουλειά.

Όλα τα παιδιά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δείξει μεγάλη θέληση για δουλειά και μέσα από την προσωπική τους βελτίωση, βελτιωνόταν και η ομάδα στην διάρκεια της σεζόν».

- Προσωπικά ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας σου;

Κώστας Παπανικολάου

«Σίγουρα ήταν μια καλή σεζόν. Εμένα με ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Όταν οι τίτλοι έρχονται στο μέρος μας, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο πέρα από αυτό. Αυτή είναι η ουσία και όλο το νόημα. Είναι ένα ομαδικό άθλημα και αυτό που μετράει είναι η ομάδα να κερδίζει και τίποτε άλλο».

- Ποιος ήταν ο MVP της σεζόν για τον Ολυμπιακό;

Κώστας Παπανικολάου

«Ο Σάσα σίγουρα. Για μένα MVP είναι όλη η ομάδα και το έχω πει πάρα πολλές φορές γιατί μέσα από την ομαδική δουλειά αναδείχθηκε ο Βεζένκοφ και ο κάθε πρωταγωνιστής την φετινή σεζόν. Είναι όλοι μαζί, ας βάλουμε τον Σάσα μισό… σκαλάκι παραπάνω».

Ειδήσεις σήμερα:

“Αρένα” - 12χρονη στον Κολωνό: αποκλειστική συνέντευξη της μητέρας της (εικόνες)

Καταγγελία - Θεσσαλονίκη: παιδί με αιμορραγία περίμενε 3 ώρες για αξονικό τομογράφο!

“The 2Night Show” - Kianna: Η υποκριτική, οι drag queens και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσηςΣήμερα 19:25 | Ειδήσεις

Με ποιον τρόπο προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο κατηγορούμενος. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο