LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2023 10:52 | Ανανέωση: 19 Ιουνίου 2023 11:08

Εκλογές: ο Κατραντζή αποσύρει την υποψηφιότητά του

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του. Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την μουσουλμανική μειονότητα και τις κάλπες.

Μουσταφα Κατραντζή - Υποψήφιος ΝΔ - Ροδόπη

Λίγες ημέρες πριν από τις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου και μετά τις αντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει για τους μειονοτικούς βουλευτές, αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Μουσταφά Κατραντζή.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας."

Σκέρτσος: Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Ροδόπη, σχολίασε με δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, 'Ακης Σκέρτσος.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος.

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Σε δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζει ως υποκριτική την απόσυρση του κ. Κατραντζή από τις εκλογές, αναφέροντας τα εξής:

«Η εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, απλά επιβεβαιώνει πόσο υποκριτής, αδίστακτος και τελικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ γνώριζε εδώ και έναν μήνα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ ο δικός του υποψήφιος αναφερόταν ως «στρατευμένος» στην Άγκυρα, όχι μόνο τον διατήρησε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις δεύτερες εκλογές, αλλά είχε και το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμένα προσωπικά για τους δικούς μας υποψήφιους μουσουλμάνους βουλευτές. Ενώ γνώριζε από τις 19 Μαΐου ότι υποψήφιός του μιλούσε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» στα τουρκικά Μέσα, όχι μόνο δεν απαντούσε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά ζητούσε και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης από τους υποψήφιους των αντιπάλων του.

Για μερικές χιλιάδες ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης δε δίστασε να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά ζήτημα της Θράκης, σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Και να διαχειριστεί για άλλη μια φορά την ΕΥΠ ως προσωπικό και κομματικό εργαλείο, ευτελίζοντας ότι είχε απομείνει από το κύρος της. Ας αναρωτηθεί λοιπόν σήμερα κάθε δημοκρατικός πολίτης, ποιον αλήθεια εξυπηρετεί αυτή η απύθμενη ανευθυνότητα. Και τι θα ξημερώσει στη χώρα, αν αυτή η αλαζονεία και η υποκρισία επιβραβευθεί στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Κάποιοι στη Τουρκία σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους».

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΝΤ1 και Μαρία Κορινθίου έλυσαν την συνεργασία τους

Κως - 27χρονη: Θρίλερ με τον εντοπισμό της σορού της Αναστάζια (βίντεο)

Nations League: Η Ισπανία πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)Σήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία μιας τουρίστριας η οποία έμενε στο κάμπινγκ, με βίντεο το οποίο ανέβασε στα social media.

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23Ο Νετανιάχου κατηγόρησε την Αυστραλία ότι πρόδωσε το Ισραήλ - Συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση 18:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο