LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2023 18:40

Ουκρανία: Μπαράζ επιθέσεων - Απελευθέρωση κι άλλου χωριού στη Ζαπορίζια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντεπίθεση της Ουκρανίας με τα στρατεύματα να εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες κατά μήκος της νότιας και ανατολικής γραμμής του μετώπου, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός το Σάββατο

AP - Ουκρανία - Ζαπορίζια - βομβαρδισμός

(εικόνα αρχείου)

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν οκτώ επιθέσεις ουκρανικού στρατού σε διάφορους οικισμούς ανατολικά και βορειοανατολικά της πόλης του Ντόνετσκ, ισχυρίστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του έκθεση την Κυριακή, αν και οι πληροφορίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές όπως αναφέρει το CNN.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντεπίθεση της Ουκρανίας με τα στρατεύματα να εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες κατά μήκος της νότιας και ανατολικής γραμμής του μετώπου, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός το Σάββατο. Νωρίς την Κυριακή, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι έπληξε μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στη Χερσώνα, ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση της νότιας περιοχής που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν την αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Ρικόβε, που βρίσκεται ακριβώς στην ενδοχώρα από την Αζοφική Θάλασσα στη Χερσώνα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού. Η αποθήκη πυρομαχικών ήταν «σημαντική», δήλωσε ο Σέρχι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, σε ανάρτηση στο Telegram την Κυριακή.

Ουκρανία - πόλεμος - Χερσώνα - ουκρανικές δυνάμεις

Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία διοίκηση της Χερσώνας στην περιοχή επιβεβαίωσε τον ουκρανικό βομβαρδισμό ενώ ανέφερε ότι δύο πύραυλοι, που θα μπορούσαν να ήταν πύραυλοι κρουζ Storm Shadow, έπληξαν την πόλη, ενώ ο ένας αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα. Επτά χτυπήματα από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών στόχευσαν επίσης μια περιοχή δυτικότερα στην περιοχή, κοντά στο χωριό Λαζούρνε, σύμφωνα με αξιωματούχους που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Πέντε από αυτούς τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν, είπαν.

Ο ουκρανικός στρατός την Κυριακή ισχυρίστηκε ότι έπληξε πολλούς στόχους τις τελευταίες 24 ώρες. «Την περασμένη ημέρα, μονάδες πυραύλων και πυροβολικού έπληξαν τρεις θέσεις διοίκησης, δύο περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού, πέντε αποθήκες πυρομαχικών και τρεις μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής», ανέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σε μία τελευταία εξέλιξη, η Ουκρανία ανέκτησε ένα χωριό κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη νότια περιοχή Ζαπορίζια, δήλωσε την Κυριακή ο ηγέτης της ρωσικής διοίκησης εκεί. Οι ουκρανικές δυνάμεις διεκδίκησαν το χωριό Πιατιχάτκι - που βρίσκεται νότια της πόλης Ζαπορίζια, ακριβώς ανατολικά του ποταμού Δνίπρο - σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Ρογκόβ, μέλος του κυβερνητικού οργάνου που υποστηρίζεται από τη Ρωσία στην κατεχόμενη περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλάκα: Λειτούργησε ξανά ο ιερέας που έντυσε κορίτσια - “παπαδάκια” (βίντεο)

Εκλογές - Κουτσούμπας: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν άφαντη 4 χρόνια στους αγώνες (βίντεο) 

Euro 2024: Ο Μπαπέ και το ρεκόρ που... κυνηγάει κόντρα στην Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη20:01Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο