LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2023 13:11

Μακαρονάδα με μελιτζάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Καλοκαιρινή, εύκολη και γρήγορη συνταγή μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μέσα από την εκπομπή "Το Πρωινό".

Το Πρωινό - μακαρονάδα - μελιτζάνες - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια απλή, γρήγορη, καλοκαιρινή και άκρως γευστική συνταγή για μακαρόνια με μελιτζάνες ετοίμασε την Πέμπτη και μας έδειξε βήμα - βήμα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μια καλοκαιρινή γεύση για μακαρόνια. Μπορείς να βάλεις ό,τι ζυμαρικά θέλεις. Οι μελιτζάνες κάνουν την διαφορά. Η διάσημη pasta alla norma από την Σικελία κατά ένα περίεργο τρόπο αποτελεί και καθημερινό φαγητό στα νησιά του Αιγαίου και γίνεται με τοπικά ζυμαρικά σε κάθε νησί.

Για τα μακαρόνια με μελιτζάνα

  • 2 μελιτζάνες (μέτριες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 συσκ. ντομάτες ολόκληρες (ή 2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες)
  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 1 πρέζα/ες ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Το Πρωινό - μακαρονάδα - μελιτζάνες - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση - Για τα μακαρόνια με μελιτζάνα

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ περίπου 2 εκ.
  • Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες εμπορίου ή φρέσκες.

Για το ψήσιμο της μελιτζάνας (3 διαφορετικοί τρόποι)

  1. Τηγάνισμα: Τις τηγανίζουμε σε λάδι για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
  2. Ψήσιμο: Τις αραδιάζουμε σε ταψί, ραντίζουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Σωτάρισμα: Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε. Τις βάζουμε σε καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας να μαλακώσουν.

Με όποιο τρόπο κι αν τις φτιάξουμε, τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Το Πρωινό - μακαρονάδα - μελιτζάνες - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σάλτσα norma με μελιτζάνες

  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο για 30” ως 1?.
  • Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 7-8? σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 4?-5? τη σάλτσα μελιτζάνας.
  • Προσθέτουμε πρέζα αποξηραμένη ρίγανη.
  • Βράζουμε ωστόσο τα ζυμαρικά για 2? λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Με τσιμπίδα πιάνουμε τα ζυμαρικά και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα μελιτζάνας.
  • Ελέγχουμε το αλάτι, πιπέρι.
  • Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα, ρίχνουμε μέσα λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μελιτζάνας και μαγειρεύουμε για 1,5 με 2 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε αμέσως σε δυο πιάτα.
  • Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί ή λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

  1. Βάζοντας τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι, γεμίζουν οι πόροι της μελιτζάνας και τραβούν λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα ή στο ψήσιμο.
  2. Απαραίτητο το καλό στράγγισμα της μελιτζάνας μετά το μπάνιο σε νερό.
  3. Ψήνοντας τις μελιτζάνες αντί να τις τηγανίσουμε, κρατάμε τις θερμίδες του φαγητού πολύ χαμηλά μιας και μετράμε το λάδι (μόνο 2 κ.σ) που ραντίζουμε τις μελιτζάνες. Με το τηγάνισμα γίνονται σίγουρα πιο νόστιμες και πιο γλυκιές. Το αφήνω στην κρίση σας.
  4. Ο δεύτερος και ο τρίτος τρόπος ψησίματος της μελιτζάνας είναι πιο υγιεινός και τραβάει ελάχιστο ελαιόλαδο.
  5. Σε κάθε περίπτωση ακουμπάμε τις μελιτζάνες ψητές ή τηγανητές σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν το λάδι.
  6. Για την pasta alla norma, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ζυμαρικό σου αρέσει. Από σπαγγέτι, μέχρι πένες ή φρέσκα ζυμαρικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο στην Πύλο - Διασωθέντες στον ΑΝΤ1: 100 παιδιά ήταν μέσα στο αλιευτικό (βίντεο)

Βία ανηλίκων - Χολαργός: 13χρονος έδωσε 700 ευρώ για να “σώσει” τον σταυρό του παππού του (βίντεο)

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι αντιφάσεις (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο