LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2023 12:23 | Ανανέωση: 12 Ιουνίου 2023 13:29

Συνάντηση Σαρμά - Τσίπρα: “Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας”

«Απαράδεκτη η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ στην προεκλογική περίοδο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 9:30 για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του για όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σταυροδοσία στη Ροδόπη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ήρθα να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Για αυτό τον λόγο εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό.

Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μία τακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σημαντικούς εθνικούς κινδύνους.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Είναι μία πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα την ανησυχία και τον προβληματισμό μου για τον τρόπου που εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά της ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ. Μία ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μία υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας της στενής του κυρίου Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Και τώρα αυτή την ΕΥΠ δεν διστάζει ο κύριος Μητσοτάκης να την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα. Είναι απαράδεκτο, άθλιο, εθνικά επιζήμιο.

Επίσης εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τη θωράκιση και ενίσχυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Θέλω όμως κλείνοντας να απευθυνθώ και να μιλήσω για ένα θέμα που ξεπερνάει το θέμα της Θράκης. Ένα θέμα που αφορά κάθε κοινωνική πολίτη, κάθε Έλληνα πολίτη. Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι αν δεν μας ψηφίσετε θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα 4 χρόνια, δεν αφορά αποκλειστικά τη μουσουλμανική μειονότητα. Έγινε εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι μία πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον, θα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Θέλω να δηλώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα που είναι μήνυμα εις βάρος της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι. Θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή Δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή Δημοκρατία».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κολομβία: “Η μαμά πέθανε” - Tα πρώτα λόγια των παιδιών που σώθηκαν από τη ζούγκλα (βίντεο)

Πετράλωνα: Φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων

Κηφισίας: Τροχαίο ατύχημα με πολλούς τραυματίες (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)Σήμερα 18:27 | Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις του ΑΝΤ1 έρχονται στο φως για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο