LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2023 10:35

Εκλογές - Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόστιμο σε κόμμα για αφισορύπανση

Μετά το ΜέΡΑ25, ακόμη ένα κόμμα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για παράνομα τοποθετημένες προεκλογικές αφίσες.

εκλογές - κάλπες - ψηφοδέλτια - καταμέτρηση ψήφων

Πρόστιμο ύψους 21.600 ευρώ επέβαλε ο Δήμος Αθηναίων στο ΚΚΕ για ρύπανση με προεκλογικές αφίσες σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης. Πρόκειται για το δεύτερο -κατά σειρά- πρόστιμο που επιβάλλεται σε πολιτικό κόμμα, ύστερα από αυτό που αντίστοιχα βεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΜεΡΑ25, ύψους 15.900 ευρώ, για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό, αφίσες και φυλλάδια.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν παράνομα τοποθετημένες προεκλογικές αφίσες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις οδούς Πανεπιστημίου, Πατησίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας και πλατεία Κάνιγγος. 

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, στον κανονισμό καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνεται πρόβλεψη για επιβολή χρηματικού προστίμου: Με βάση τον νέο αυτόν κανονισμό, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν το σχετικό πρόστιμο για αυθαίρετη ρύπανση -όπως έγινε και στις δύο περιπτώσεις.

Κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων είχε καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα που μετέχουν στις εκλογές να σεβαστούν τον προβλεπόμενο κανονισμό. Σε περιπτώσεις μάλιστα κατά τις οποίες διαπιστώθηκε παράβαση, ο δήμος είχε προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπεύθυνους των κομμάτων.

Σημειώνεται ότι από τον Μάιο έχουν παραχωρηθεί στα κόμματα -ατελώς- δημόσιοι χώροι για χρήση προεκλογικών περιπτέρων, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα σε στάσεις για ανάρτηση του προεκλογικού υλικού.

Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η δημοτική αρχή της ΝΔ προχωράει στην απαράδεκτη ενέργεια να επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ για τις προεκλογικές αφίσες που είχε τοποθετήσει εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου,  όπως έγινε και με άλλα κόμματα (ΜΕΡΑ 25). Η διοίκηση του Δήμου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως μπροστάρης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χτύπημα όλων όσοι αντιστέκονται σε αυτήν. Άλλωστε, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έχει αναλάβει εδώ και καιρό ένα διπλό ρόλο, από τη μια του τροχονόμου των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας και από την άλλη του “επιτηρητή” προκειμένου το κέντρο της Αθήνας να είναι αποστειρωμένο από κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρο την πολιτική που υλοποιεί και η δική του κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη απόφαση για πρόστιμο στο ΚΚΕ, για «αφισορύπανση» όπως ισχυρίζεται με βάση τον κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο στο δημοτικό συμβούλιο οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ τον έχουν καταψηφίσει, στοχεύει στον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, καθώς και της ελεύθερης έκφρασης. Δεν είναι γενικά η αφίσα το πρόβλημα, αφού στην Αθήνα υπάρχουν πολλές που προπαγανδίζουν εκδηλώσεις που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο. Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων απ’ τα έργα του αποτυχημένου “Μεγάλου Περιπάτου”. Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο της αφίσας, η δράση του ΚΚΕ πανελλαδικά, αλλά και στο Δήμο της Αθήνας. Το δικαίωμα του λαού να μπορεί να ενημερώνεται δεν μπορεί καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να το σταματήσει. Καλούμε όλο το λαό της Αθήνας να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και στις 25 Ιουνίου στην Α’ Αθήνας να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός, η μόνη 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση. Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας σταματούν. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Δήμο της Αθήνας, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε  να βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Θα προπαγανδίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας καλώντας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει σε δική του ανακοίνωση: «Η μανία με την οποία το πολιτικό κατεστημένο, τόσο στις προηγούμενες όσο και σε αυτές τις εκλογές, πολεμάει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, θα ήταν διασκεδαστική αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας. Σε ένα κλίμα δημόσιου λόγου, όπου τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνική σταθμοί ελέγχονται από μια χούφτα ολιγάρχες που μας στοχοποιούν συστηματικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούν το υλικό αυτών που διαθέτουν τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ο δήμαρχος της Αθήνας προσπαθεί να αποκλείσει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη και από το τελευταίο ελεύθερο δημόσιο χώρο στον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε τις θέσεις μας: τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες. Δε μας διαφεύγει φυσικά και το ότι το κόμμα μας είναι το πρώτο και το μόνο που έχει δεχτεί τέτοιο πρόστιμο αυτή την διπλή εκλογική περίοδο, ενώ μια σύντομη βόλτα σε οποιοδήποτε αστικό κέντρο της χώρας μας προδίδει ότι το εκλογικό υλικό άλλων κομμάτων υπερτερεί αριθμητικά κατά πολύ του δικού μας. Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε ότι ο λόγος που το κατεστημένο των εξορύξεων, της καταστροφής στη Σκουριές, των ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές, της καύσης σκουπιδιών, των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών και άλλων τεράστιων οικολογικών καταστροφών προσπαθεί με απίστευτη διγλωσσία να στοχοποιήσει και να υπονομεύσει το μόνο αυθεντικά οικολογικό κόμμα της τελευταίας τετραετίας. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έχει δώσει αγώνες όχι μόνο ενάντια στα παραπάνω, αλλά και συγκεκριμένα στην Αθήνα των εγκλημάτων του κ. Μπακογιάννη στον Λόφο του Στρέφη, στην Ακαδημία Πλάτωνος και φυσικά τον γελοίο Μεγάλο Περίπατο που έχει μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε ένα απέραντο τσιμεντένιο γιαπί, αλλά και συνολικά στην Αττική με τον ΧΥΤΑ-Φυλής κ.α. Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι στην εκδικητική στοχοποίηση και την απόπειρα φίμωσης του ΜέΡΑ25, με πρόσχημα την έγνοια για το περιβάλλον από εκείνους που κερδοσκοπούν εις βάρος του. Η αισχρή προπαγάνδα, και οι νομικές και οικονομικές επιθέσεις δεν μας πτοούν. Στις 25 ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 για να επιστρέψει η φωνή της οικολογίας στη Βουλή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”: Κατέληξε νεαρός που μεταφέρθηκε μαχαιρωμένος

Πετράλωνα: Φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων

Κηφισίας: Τροχαίο ατύχημα με πολλούς τραυματίες (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο