LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 11 Ιουνίου 2023 07:51 | Ανανέωση: 11 Ιουνίου 2023 07:56

Champions League - Μάντσεστερ Σίτι: Το τριπλό έπαθλο και η φιέστα

Μεγάλη γιορτή για την κατάκτηση του Champions League από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι αντιδράσεις Γκουαρντιόλα και το...τριπλό έπαθλο.

Champions League - τελικός - Μαντσεστερ Σίτι

Ένα...τριπλό έπαθλο θα λάβει η Μάντσεστερ Σίτι μετά την κατάκτηση του Champions League με το 1-0 επί της Ίντερ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η αγγλική ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αγώνα του European Super Cup με αντίπαλο τη Σεβίλλη, που θα γίνει στις 16 Αυγούστου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όμως τα...προνόμια δεν τελειώνουν εκεί για τους νικητές. Η νέα «βασίλισσα» της Ευρώπης κέρδισε και το εισιτήριο για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία με το σχήμα των τελευταίων σεζόν, δηλαδή με 7ομάδες (μία από την Συνομοσπονδία και μία από την οικοδέσποινα χώρα).

Όμως αυτό το Champions League, όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες σεζόν, δίνει πρόσβαση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σούπερ Συλλόγων, που έχει προγραμματιστεί για 32 ομάδες από το 2025.

Champions League - τελικός - Μαντσεστερ Σίτι

Οι τέσσερις τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης εξασφαλίζουν απευθείας θέση. Το έχουν ήδη η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης, και θα ακολουθήσει η Μάντσεστερ Σίτι.

Αποφορτισμένος, αλλά και περήφανος για το τέλος της εφετινής διαδρομής που βρήκε τη Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης. Τροπαιούχο του Champions League 2022/23!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ένιωθε τα πάντα μετά το φινάλε του νικηφόρου τελικού επί της Ίντερ (1-0) και ζήτησε απ’ την UEFA και τη FIFA να «χαλαρώσουν» λίγο το καλεντάρι των ομάδων, διότι οι παίκτες είναι πλέον στα όριά τους.

Champions League - τελικός - Μαντσεστερ Σίτι

«Κουρασμένος. Ήρεμος. Ικανοποιημένος. Έτσι νιώθω, όλα αυτά μαζί... Είναι τόσο δύσκολο να το κερδίσεις. Παίξαμε με μία πολύ καλά ομάδα. Στο ημίχρονο τους είπα "να έχετε υπομονή". Πρέπει να έχεις και λίγη τύχη μαζί σου. Ο Έντερσον έκανε μεγάλες επεμβάσεις κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν γραμμένο στα αστέρια, μας ανήκει» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε:

Champions League - τελικός - Μαντσεστερ Σίτι

«Δεν ήμασταν στο καλύτερό μας επίπεδο. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά και ήμασταν εκεί. Δεν ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση απόψε». Οσο για τη νέα σεζόν; «Δεν έχω καθόλου ενέργεια τώρα να σκεφτώ την επόμενη σεζόν, είναι αδύνατο. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό που προηγήθηκε.

Οι παίκτες μας έχουν διεθνείς αγώνες τώρα. UEFA και FIFA, σκεφτείτε το. Η Premier League τελείωσε πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες, τώρα ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο πάλι. Είναι πάρα πολύ. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν την επόμενη σεζόν.

Champions League - τελικός - Μαντσεστερ Σίτι

Θα γιορτάσουμε στο ξενοδοχείο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Τη Δευτέρα θα γίνει η παρέλαση στο Μάντσεστερ. Ήταν τόσο δύσκολο αυτό το τρεμπλ».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξάνθη: Εντοπίστηκε σπάνια αράχνη - πασχαλίτσα (εικόνες)

“Unabomber”: Πέθανε ο Τεντ Κατσίνσκι

Γιάννης Μαρκόπουλος: Η διαδρομή του μεγάλου συνθέτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο