LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Ιουνίου 2023 13:02 | Ανανέωση: 10 Ιουνίου 2023 13:14

Μητσοτάκης: Να συμπιέσουμε κόμματα και κομματίδια που βγήκαν στα δεξιά μας

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες τη ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος του στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου περιοδεύει.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ωραιόκαστρο

«Στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, που αποτελούσε και αποτελεί παραδοσιακά ένα ισχυρό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να βάλουμε ένα στοίχημα, ότι μπορούμε να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας και μπορούμε να συμπιέσουμε κόμματα και κομματίδια, τα οποία ξαφνικά βγήκαν στον αφρό, χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, επικαλούμενα μόνο το συναίσθημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

«Προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά μας, αλλά δεν διέφυγε της προσοχής μου το γεγονός ότι διάφορα κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσαν αρκετά υψηλά ποσοστά. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα, ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε,  τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το Θρησκευτικό συναίσθημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Και θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. Τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη, αυτές τις λογικές, ότι, δήθεν, αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότερο πιστοί από αυτούς. Δεν νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ωραιόκαστρο

Και θέλω, επίσης, να απευθυνθώ και σε αυτούς, οι οποίοι με πολλή μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και να τους ζητήσω να αναλογιστούν: Ποια κυβέρνηση ήταν αυτή, η οποία μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών κατάφερε και κράτησε σταθερό τον στόχο της χώρας και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019; Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας με τέτοιο τρόπο ώστε, ουσιαστικά, έχουμε ανατρέψει την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο μέσα σε μία τετραετία».

Ως προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε ότι «το στοίχημα της κάλπης είναι τόσο σημαντικό, αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία σταθερότητας και προκοπής ή εάν θα γυρίσουμε πίσω».

Ακολούθως αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  σε μία ομιλία την οποία έκανε χθες, ο κ. Τσίπρας είπε κάτι με το οποίο συμφωνώ. Είπε ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ναι ψηφίζουμε για τις ζωές μας, ψηφίζουμε για τις ζωές αυτών των νέων παιδιών που όταν θα βγουν από ένα καλό δημόσιο Πανεπιστήμιο θέλουν να έχουν μία δουλειά της προκοπής. Για να πάρουν ποιοτικές γνώσεις σε Πανεπιστήμια, στα οποία θα έχουμε βιβλιοθήκες και όχι χώρους κατάληψης και βίας, όπως συνέβαινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες.

Ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Και ψηφίζουμε για καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς και η απάντηση είναι ότι η αύξηση των μισθών μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη και μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις. Και αυτές τις ιδιωτικές επενδύσεις μόνο μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να φέρει. Ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ψηφίζουμε και για ποιοτική δημόσια υγεία και για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα αναμορφωθεί, όπως έχουμε δεσμευτεί και θα μπορεί να παρέχει σε όλους τους πολίτες ποιοτικές φροντίδας υγείας, ασχέτως με το αν βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις ή στην ελληνική περιφέρεια».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ωραιόκαστρο

«Πάμε τώρα να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ προσφώνησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης. Πριν από την ομιλία ο κύριος Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο του Ωραιοκάστρου και αντάλλαξε χειραψίες με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρίκαλα: Συνελήφθη γιαγιά που έκοβε την περίφραξη του ΟΣΕ… για να περάσει απέναντι!

Πάτμος: Σύλληψη νεαρού για βιασμό ηλικιωμένης

Ασπρόπυργος: Ένοπλοι με καλάσνικοφ έκαψαν φορτηγά σε βενζινάδικο (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στο «De Kuip» και «λύγισε» με 3-1 απ’ τη Φέγενορντ23:59Ρωσία: Τουλάχιστον 12 νεκροί εξαιτίας εκρήξεων σε εργοστάσιο23:43Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά από καταγγελία για πράξεις γενετήσιας φύσης σε βάρος ανήλικων κοριτσιών23:35Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη23:21Φέγενορντ - Παναθηναϊκός: "Πράσινη" αδράνεια και ισοφάριση για τους Ολλανδούς23:07Σμύρνη: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας - Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης22:53Φέγενορντ - Παναθηναϊκός: Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 18'22:38Γάζα: Τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια θα χρειαστούν για την ανοικοδόμηση του συστήματος υγείας22:24Γαλλία: Νεκρός Γερμανός παραθεριστής από την καταιγίδα Μπέντζαμιν22:10Conference League: Έστησε πάρτι η ΑΕΚ, 6-0 την Αμπερντίν21:56Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας21:42Μεσολόγγι: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή μετά τις πλημμύρες 21:28Συλλαλητήριο αγροτών: Μαζική κάθοδος στο Σύνταγμα στις 11 Νοεμβρίου21:14Θεσσαλονίκη: Έκοψε να μυρίσει ένα κλωνάρι δενδρολίβανο και κατέληξε.... στα κρατητήρια21:00Ισπανία: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια, οι αρχές εντόπισαν το πτώμα ενός θύματος20:46Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για την 16χρονη στο Γκάζι: Χρειάζεται εφαρμογή των νόμων20:32Κορωπί: Συνελήφθη 50χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04ΛΟΓΟΣ - LOGOS: Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας δημιουργεί το πρώτο εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης για θέματα πίστεως19:50Λίβανος: Δύο νεκροί έπειτα από ισραηλινές επιδρομές19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο