LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2023 22:24

Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024: Τι θα γίνει με τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και συζήτησαν για τις συνθήκες συμμετοχής αθλητών εξοπλισμένων με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τελετή Λήξης

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος έγινε δεκτός εχθές (8/6) από τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να επαναφέρει Ρώσους και Λευκορώσους στον παγκόσμιο αθλητισμό, κάτω από ουδέτερη σημαία, στο περιθώριο συνάντησης στην πρωτεύουσα με πρόσφυγες αθλητές.

Λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, η ΔΟΕ ευχαρίστησε τον Εμανουέλ Μακρόν για τη θέση του κατά την τελευταία G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, «σχετικά με την αυτονομία του αθλητισμού και τις συνθήκες συμμετοχής αθλητών εξοπλισμένων με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο, δήλωση η οποία είναι σύμφωνη με τις συστάσεις της ΔΟΕ».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΟΕ, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 και επιβεβαίωσαν ότι το ζήτημα της συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών «θα ληφθεί σε εύθετο χρόνο από τη ΔΟΕ».

Την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, στο περιθώριο συνάντησης με πρόσφυγες αθλητές, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στους όρους που επιτρέπουν την επιστροφή αυτών που αποκλείστηκαν από διεθνείς αγώνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Αυτοί είναι μοναχικοί και ουδέτεροι αθλητές που μπορούν να ενσωματωθούν. Ούτε ρωσική σημαία, ούτε ρωσικός ύμνος, ούτε χρώματα, ούτε ταύτιση ή τίποτα», είπε ο Τόμας Μπαχ, προσθέτοντας: «Όλο και περισσότερες διεθνείς ομοσπονδίες εφαρμόζουν τώρα αυτούς τους όρους και αυτή τη φόρμουλα. Έτσι, στο τέλος, είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι το πνεύμα του αθλητισμού και αυτό το μοναδικό μαχητικό πνεύμα θα επικρατήσει».

Μετά την απόφαση της ΔΟΕ τον Μάρτιο να υποστηρίξει την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων, η συζήτηση για την αποκατάσταση αυτών των αθλητών παραμένει «ζεστή». Δεκατέσσερις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως, όλες οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν βρίσκονται στην ίδια γραμμή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουκάκι: Επίθεση κουκουλοφόρων σε ΑΤΜ, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ (εικόνες)

Βοιωτία: Μαχαίρωσε τον προϊστάμενο του εν ώρα εργασίας

Δάγκωμα οχιάς - Εθελόντρια: Ήμουν 8 μέρες κλινικά νεκρή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γρίπη των πτηνών - ΠΟΥ: Θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο