LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2023 22:24

Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024: Τι θα γίνει με τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και συζήτησαν για τις συνθήκες συμμετοχής αθλητών εξοπλισμένων με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τελετή Λήξης

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος έγινε δεκτός εχθές (8/6) από τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να επαναφέρει Ρώσους και Λευκορώσους στον παγκόσμιο αθλητισμό, κάτω από ουδέτερη σημαία, στο περιθώριο συνάντησης στην πρωτεύουσα με πρόσφυγες αθλητές.

Λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, η ΔΟΕ ευχαρίστησε τον Εμανουέλ Μακρόν για τη θέση του κατά την τελευταία G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, «σχετικά με την αυτονομία του αθλητισμού και τις συνθήκες συμμετοχής αθλητών εξοπλισμένων με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο, δήλωση η οποία είναι σύμφωνη με τις συστάσεις της ΔΟΕ».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΟΕ, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 και επιβεβαίωσαν ότι το ζήτημα της συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών «θα ληφθεί σε εύθετο χρόνο από τη ΔΟΕ».

Την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, στο περιθώριο συνάντησης με πρόσφυγες αθλητές, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στους όρους που επιτρέπουν την επιστροφή αυτών που αποκλείστηκαν από διεθνείς αγώνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Αυτοί είναι μοναχικοί και ουδέτεροι αθλητές που μπορούν να ενσωματωθούν. Ούτε ρωσική σημαία, ούτε ρωσικός ύμνος, ούτε χρώματα, ούτε ταύτιση ή τίποτα», είπε ο Τόμας Μπαχ, προσθέτοντας: «Όλο και περισσότερες διεθνείς ομοσπονδίες εφαρμόζουν τώρα αυτούς τους όρους και αυτή τη φόρμουλα. Έτσι, στο τέλος, είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι το πνεύμα του αθλητισμού και αυτό το μοναδικό μαχητικό πνεύμα θα επικρατήσει».

Μετά την απόφαση της ΔΟΕ τον Μάρτιο να υποστηρίξει την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων, η συζήτηση για την αποκατάσταση αυτών των αθλητών παραμένει «ζεστή». Δεκατέσσερις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως, όλες οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν βρίσκονται στην ίδια γραμμή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουκάκι: Επίθεση κουκουλοφόρων σε ΑΤΜ, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ (εικόνες)

Βοιωτία: Μαχαίρωσε τον προϊστάμενο του εν ώρα εργασίας

Δάγκωμα οχιάς - Εθελόντρια: Ήμουν 8 μέρες κλινικά νεκρή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40Ιταλικές Άλπεις: Εντοπίστηκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχο (εικόνες)19:26Προϋπολογισμός 2026 - Ανδρουλάκης: Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα19:12Πρώτη παράδοση Eurofighter στην Τουρκία το 2030 – Επίσημη επιβεβαίωση από το Λονδίνο 19:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες με όρους η πεθερά του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος και μια αγρότισσα18:55"Είμαστε ένα" - Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά, στις 22 Δεκεμβρίου18:48Προϋπολογισμός 2026 - Κουτσούμπας: Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο λαός18:34Προϋπολογισμός 2026 - Φάμελλος: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης18:24Ρωσία: 15χρονος σκότωσε με μαχαίρι 10χρονο σε σχολείο18:10Με τον Τόνι Βιλένα στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός 17:56Η ομάδα της εκπομπής "Αποκαλύψεις" μας προσκαλεί στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου17:46Προϋπολογισμός 2026 - Βελόπουλος: Είναι ο προϋπολογισμός των "Τζιτζήδων" και των "Φραπέδων"17:36Προϋπολογισμός 2026 – Κωνσταντοπούλου: Η Κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη και απερχόμενη17:26Αντζελίνα Τζολί: Δώδεκα χρόνια μετά μιλά ξανά για τη μαστεκτομή17:16Μαυροματάκης στο ant1news: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της Σητείας17:02Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο