LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2023 17:38 | Ανανέωση: 10 Ιουνίου 2023 06:09

Άστατος καιρός το Σάββατο με ήλιο, μπόρες και βοριάδες

Που αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στην Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, , οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από νωρίς το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από αργά το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ύφεση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στις Κυκλάδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Diamond League: Ο Τεντόγλου πρώτος στο άλμα εις μήκος

Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ+

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαOHE - Μητσοτάκης για Τουρκία: Λύση στην ΑΟΖ μέσω του διεθνούς ΔικαίουΣήμερα 06:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός κατά την προσφώνηση του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τις σχέσεις και τις διαφορές με την Άγκυρα, το Μεταναστευτικό, αλλά και την Κλιματική Αλλαγή.

Κασσελάκης: το λάθος για τα Κατεχόμενα, η επίθεση Αχτσιόγλου και η “επανόρθωση” (βίντεο)Σήμερα 06:38 | Ειδήσεις

Σάλο προκάλεσαν οι αναφορές του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί “κρατιδίου στο βόρειο τμήμα του νησιού”. Το καυστικό σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου και η ανάρτηση Κασσελάκη τα ξημερώματα.

Λούτσα: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των ΤούρκωνΣήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το μακελειό των 6 Τούρκων στη Λούτσα. Πού και πώς εντοπίστηκε το όπλο. 

Τροχαίο - Κηφισός: Νεκρός οδηγός μηχανής σε καραμπόλαΣήμερα 12:51 | Ειδήσεις

Τραγική κατάληξη για τον οδηγό μιας μηχανής είχε η πολλαπλή σύγκρουση οχημάτων στον Κηφισσό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Κατατέθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός14:29Ανδρουλάκης: Με το εργασιακό νομοσχέδιο πέφουν οι μάσκες14:16“Τρέχουμε ενάντια στον Παιδικό Καρκίνο” το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (βίντεο)14:02Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ: Δεκάδες συλλήψεις στο ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα (εικόνες)13:49Άνδρας έπεσε σε φρεάτιο ανελκυστήρα 13:35Φθιώτιδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση πατέρα και γιου 13:22easy 97.2: Τα Σαββατόβραδά μας γίνονται… EASY PARTY MIX!13:09Τροχαίο - Κηφισός: Νεκρός οδηγός μηχανής σε καραμπόλα12:55Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)12:42Λούτσα: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των Τούρκων12:29Θεσσαλονίκη - ΑΤΜ: Ποιοι βρίσκονται πίσω από διαρρήξεις με λεία 145000 ευρώ!12:16Pricefox: Τι να προσέξεις στο στεγαστικό σου δάνειο12:02Λάρισα: Αγιασμός στα σχολεία με ακαθαρσίες και λάσπες (εικόνες)11:49F1 - Grand Prix Ιαπωνίας: Δείτε το live στο ANT1+ (εικόνες)11:35Βαθμολογία UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά τις νίκες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ11:22Τυνησία: Οι γελοιογραφίες του πρωθυπουργού και η σύλληψη του Ομράν 11:08Κασσελάκης στο “Πρωινό”: Θέλω να αφήσω παρακαταθήκη - Ο Τάιλερ είναι “χρυσή καρδιά” (βίντεο)10:55Καρκίνος του Προστάτη: Βρέθηκαν μεταλλάξεις σε 11 γονίδια10:41Χαλκίδα: Ιερέας ορφανοτροφείου απειλούσε ανήλικο με ξύλινη βέργα10:28Οπαδική βία: Του έβγαλαν την μπλούζα της ομάδας του και τον έκλεψαν 10:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο