LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 08 Ιουνίου 2023 19:14

Φώκιες μαχαιρώθηκαν στη θάλασσα και ξεβράστηκαν σε παραλία

Φρίκη στη Νότια Αφρική. Τα θηλαστικά πιθανότατα πνίγηκαν λόγω των τραυμάτων τους.

φώκια - Σκόπελος

(εικόνα αρχείου)

Έξι φώκιες του Ακρωτηρίου, θηλαστικά που ζουν στα νερά της νότιας Αφρικής, «μαχαιρώθηκαν» μυστηριωδώς στη θάλασσα και ξεβράστηκαν σε μια παραλία, ανακοίνωσε ο δήμος του Κέιπ Τάουν, κάνοντας λόγο για μια «υπόμνηση των επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας στην άγρια ζωή».

«Έξι φώκιες του Ακρωτηρίου μαχαιρώθηκαν στη θάλασσα και ξεβράστηκαν στην παραλία Λονγκ Μπιτς, στο Κομέτιε. Πιθανότατα πνίγηκαν λόγω των τραυμάτων τους» ανέφερε ο δήμος, χωρίς να δώσει κάποιες διευκρινίσεις για τους δράστες.

Οι αρχές ενημερώθηκαν την Τετάρτη ότι τα έξι θηλαστικά, τρεις αρσενικές και τρεις θηλυκές φώκιες, βρέθηκαν στην ακτή και έφεραν «ασυνήθιστα τραύματα». Από τις ακτινογραφίες και τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι κάποιος τις είχε μαχαιρώσει, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στη θάλασσα. Ο δήμος έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στις αρχές, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Οι δημοτικές αρχές κατήγγειλαν επίσης «τη βαναυσότητα» σε βάρος των ζώων και υποσχέθηκαν ότι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Οι φώκιες του Ακρωτηρίου ζυγίσουν γύρω στα 200-300 κιλά και φτάνουν σε μήκος τα 2 μέτρα. Ζουν σε αποικίες και σπανίως απομακρύνονται από τις ακτές. Καθώς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών για να τραφούν, μπαίνουν στο στόχαστρο ψαράδων που μερικές φορές τις κυνηγούν λαθραία για να μειωθεί ο αριθμός τους.

Τον Ιανουάριο, ένα μωρό φώκιας δάγκωσε δύο λουόμενους σε μια παραλία του Κέιπ Τάουν. Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Θαλάσσιας Διάσωσης, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες παραλίες τους τελευταίους μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέφος πέθανε στο αυτοκίνητο - Το ξέχασε ο πατέρας του και πήγε για δουλειά

“Το Πρωινό”: “Ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα φύγει σαν βασιλιάς με το κοστούμι που ήθελε” (βίντεο)

 Κορυδαλλός - Διπλή εκτέλεση: Ο “Ράμπο”, ο γαμπρός και το “συμβόλαιο” με τα δύο καλάσνικοφ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο