LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Ιουνίου 2023 16:20

Αττική: Νεαρή συμμορία έκλεβε ηλικιωμένους - Πώς δρούσε

Κακοποιοί ξάφριζαν σπίτια ηλικιωμένων με τη μέθοδος της απασχόλησης. Σε ποιες περιοχές είχαν "αδυναμία". 

κλοπή - κλέφτης - διαρρήκτης - διάρρηξη

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από κατοικίες ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης έπεσε στα «δίχτυα» του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 19χρονος ως μέλος της. Σε βάρος του, αλλά και τριών άλλων νεαρών, δύο 17χρονων και 18χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα και υπεξαίρεση.

Οι δύο εξ αυτών, 19χρονος και 17χρονος, την περασμένη Τρίτη αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κοσμήματα που φορούσε γυναίκα που ήταν πεζή στην Κηφισιά, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που τους αναζητούσαν, εντόπισαν την επόμενη μέρα τον 19χρονο κοντά στο σπίτι του στον Γέρακα, όπου τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς που διερευνούσε τη δράση τους.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, ο συλληφθείς, από κοινού με άλλους συνεργούς του, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής.

Με εναλλασσόμενη σύνθεση, κυρίως απογευματινές ή μεσημβρινές ώρες, κινούμενοι με αυτοκίνητο που είχαν υπεξαιρέσει, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν ισόγειες κατοικίες ή μονοκατοικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένοι.

Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, ένα εκ των μελών, προφασιζόμενο διάφορες δικαιολογίες, με κυριότερη ότι έχει πέσει η μπάλα τους στην αυλή, κρατούσε απασχολημένο το θύμα.

Τότε, άλλο μέλος της οργάνωσης εισερχόταν, χωρίς να γίνει αντιληπτό, από ανασφάλιστη πόρτα ή παράθυρο της οικίας κι αφαιρούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ενώ άλλο μέλος αναλάμβανε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Κατά την εγκληματική αυτή δράση τους, οι κατηγορούμενοι έδειχναν ιδιαίτερη θρασύτητα και επιθετικότητα προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά εννέα περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, της Αγίας Παρασκευής, του Γέρακα και των Μελισσίων και μία περίπτωση υπεξαίρεσης αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση όλων των μελών της οργάνωσης, αλλά και για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Revenge porn: Μοίραζε φωτογραφίες της συντρόφου του με εσώρουχα!

Βρέφος πέθανε στο αυτοκίνητο - Το ξέχασε ο πατέρας του και πήγε για δουλειά

Νέα Μάκρη - 19χρονη έγκυος: “έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας, δεν έσωσαν ούτε το έμβρυο” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο