LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Ιουνίου 2023 10:58 | Ανανέωση: 08 Ιουνίου 2023 11:21

“Άγιος Σάββας” - Μητσοτάκης: το ΕΣΥ λειτουργεί, παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες (εικόνες)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» υπό τον υπεύθυνο ιατρό, Μιχάλη Νικολάου, για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου προγράμματος.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Σημειώνεται ότι το πρότυπο πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών «ΟΙΚΟΘΕΝ» παρέχει φαρμακευτική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να βγουν από το σπίτι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε. Ένα κορυφαίο δημόσιο νοσοκομείο ταγμένο στη μάχη της αντιμετώπισης των ογκολογικών περιστατικών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες. Με απλά λόγια να το εξηγήσουμε, η δυνατότητα παροχής φροντίδας, νοσοκομειακής φροντίδας, στο σπίτι. Αντί να έρχεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε. Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες.

Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει εδώ, στον Άγιο Σάββα, δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ ανεξαρτήτως το που θα βρίσκεται κάποιος ασθενής.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Οπότε και πάλι θέλω να συγχαρώ, όχι μόνο τη διοίκηση, αλλά κυρίως το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατρούς νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, τεχνολογικό προσωπικό και για το γεγονός ότι στη διάρκεια της πανδημίας το νοσοκομείο εξακολουθούσε και λειτουργούσε και κατάφερε και εξυπηρέτησε όλες τις εκκρεμότητες που είχε, γιατί φυσικά η αντιμετώπιση ενός καρκίνου δεν μπορεί να περιμένει.

Οπότε κάνουμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε και με το καλό εδώ θα είμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε πάντα να καινοτομούμε προς όφελος των ασθενών πρωτίστως, διότι μέσα από τα δικά τους μάτια πάντα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εμπειρία της επικοινωνίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματική συγγνώμη Πνευματικού για να καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ 

Στις δηλώσεις Πνευματικού αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν προεκλογικά τον 'Αγιο Σάββα, ο κ. Πνευματικός μιλούσε για επιλογή καρκινοπαθών ασθενών που θα μείνουν στη ζωή στη βάση του κόστους θεραπείας. Η ανατριχιαστική του δήλωση δεν απασχόλησε καθόλου τη ΝΔ γιατί απλά επιβεβαίωσε την αντίληψη που έχει για το ΕΣΥ: Συρρίκνωση και μείωση δαπανών σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και των φορολογουμένων. Αφού πέρασε μισή μέρα όπου ο κ. Πνευματικός προκάλεσε πόνο, θυμό και φόβο σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, βγήκε να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη, μήπως και καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών».

Κλείνοντας σημειώνει: «Κατά τα άλλα συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά η έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης τρομάζει περισσότερο από την ίδια τη δήλωσή του».


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: “Καυτό” Συμβούλιο Ασφαλείας και “ανησυχίες” για την Αλεξανδρούπολη

Πανελλαδικές – ΓΕΛ: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική στο μενού της Πέμπτης

Κορυδαλλός: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα είναι καθοριστικός σύμμαχος και πάντα ξεπερνάει τις προσδοκίες μαςΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στην Μαρία Σαράφογλου, για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για την γυναίκα… πίσω από την πρέσβειρα.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

"Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μας και θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τεράστια αποτελέσματα", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβειαΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το ιδιωτικό χρέος

Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)Σήμερα 11:03 | Ειδήσεις

«Φυσικά και φοβάμαι, είμαι 30 χρόνια επιχειρηματίας στο νησί». Τι είπε ο επιχειρηματίας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα11:38Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος που είχε ερωτική σχέση με ανήλικη 11:24Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)11:10Ηράκλειο: Δεν τα κατάφερε ο 53χρονος μετά το τροχαίο – Πώς έγινε το δυστύχημα10:56Παρασκευή 14 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:42Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε για πρώτη φορά με την Πορτογαλία10:28Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού10:14Κορωπί: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 22χρονο που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ10:00Η βρετανή υπουργός Πολιτισμού καλωσόρισε τη συγγνώμη του BBC στον Τραμπ09:48Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που "νομιμοποιούσε" κλεμμένα αυτοκίνητα με πλαστά χαρτιά09:34Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο - Όχημα προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο09:20Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία "βομβιστών" ΑΤΜ με τεράστια λεία 09:06Η ακρίβεια χτύπησε... και τα γλυκά - Χριστουγεννιάτικες αγορές με το "σταγονόμετρο"08:52Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβεια08:37Κορωπί: 8 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος, νερού και ρύπανση περιβάλλοντος08:22Φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην Πάτρα (εικόνες)08:08Ρωσία: Υποστηρίζει ότι αναχαίτισε πάνω από 200 drones της Ουκρανίας τη νύχτα07:54Βρετανία - Covid: Μελέτη υποστηρίζει τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων07:40Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Αμοργό07:26Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 τραυματίες σε μαζική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο07:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο