LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Ιουνίου 2023 10:08 | Ανανέωση: 08 Ιουνίου 2023 10:13

Πανελλαδικές – ΓΕΛ: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Με τρία μαθήματα συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ή «παγίδες» ήταν τα σημερινά θέματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε με καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αγ. Δημητρίου για να σχολιάσουν τα σημερινά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαχειριστούν αποσπάσματα δύο κειμένων, κάτι που μπορούσε να βοηθήσει στην ευκολότερη διαχείριση του χρόνου από τους εξεταζόμενους, όπως σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Νεραντζάκη, φιλόλογος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Συμπλήρωσε, δε, ότι η άσκηση της εισαγωγής καθώς και η ετυμολογική άσκηση ήταν εύκολα επιλύσιμες. Όσον αφορά τις ασκήσεις της γραμματικής, σχολίασε ότι κινήθηκαν στα συνηθισμένα πλαίσια, ενώ του συντακτικού ήταν αναμενόμενες και διαχειρίσιμες από τους μαθητές. «Οι εκφωνήσεις ήταν σαφείς και τα θέματα σίγουρα δεν δυσκόλεψαν έναν καλά προετοιμασμένο μαθητή», σημείωσε.

Όσον αφορά στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), τα θέματα χαρακτηρίζονται επίσης αναμενόμενα, με κάποια προοδευτική αύξηση της δυσκολίας στα τελευταία θέματα, από όπου αναμένεται να προκύψει και η διαβάθμιση των τελικών βαθμολογιών. Τα θέματα A και Β ήταν «αναμενόμενα και εύκολα», σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Καρά. Όπως είπε, οι τελευταίες ασκήσεις του τρίτου θέματος ήταν για τους πιο καλά προετοιμασμένους, ενώ το Δ θέμα αφορούσε την οργανική χημεία, που όπως είπε, από μόνη της ως αντικείμενο ενέχει δυσκολίες. «Ωστόσο, όσα ζητήθηκαν από τους μαθητές ήταν αναμενόμενα», συμπλήρωσε. «Ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος δεν θα δυσκολευτεί», επεσήμανε.

Σχετικά με την Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), τα θέματα και εκεί ήταν βατά, με κλιμακωτή δυσκολία. «Τα θέματα κάλυπταν την καινούρια ύλη, αλλά και την παλιά. Οι μαθητές εύκολα θα μπορέσουν να γράψουν πάνω από την βάση και οι καλά διαβασμένοι μπορεί να αγγίξουν και το άριστα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Αλεξόπουλος. «Δεν υπήρχαν παγίδες και τα θέματα έμοιαζαν με εκείνα των προηγούμενων ετών», σχολίασε.

Πανελλαδικών συνέχεια και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με μαθήματα ειδικότητας

Αύριο, Παρασκευή, συνεχίζουν τις εξετάσεις τους και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν την Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάστηκαν στα μαθήματα:

  1. Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ,
  2. Αρχές Οικονομικής Θεωρίας,
  3. Δίκτυα Υπολογιστών και
  4. Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Επόμενη ημέρα εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ είναι η Παρασκευή 9 Ιουνίου. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών (εικόνες)

Νέα Μάκρη - 19χρονη έγκυος: “έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας, δεν έσωσαν ούτε το έμβρυο” (βίντεο)

Μέσι: Η Αλ Χιλάλ “στρώνει” 1,5 δις ευρώ στα πόδια του!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:09Χανιά: Βρέθηκε οπλοστάσιο και ποιμνιοστάσιο σε σπίτι - Δύο συλλήψεις23:59Ιωάννινα: Νεκρός σε δάσος εντοπίστηκε 81χρονος που αγνοούνταν23:45Μαρινάκης: Ο νους μας σήμερα πηγαίνει στους Έλληνες της Μικράς Ασίας που ξεριζώθηκαν βίαια23:37"Αποκαλύψεις" με τον Πέτρο Κουσουλό – Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα23:23Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία!23:09Davis Cup: Ήττα Τσιτσιπά, αποκλεισμός για την Ελλάδα22:55Super League: Τρία στα τρία με Κοϊτά η ΑΕΚ22:41Λούλα σε Τραμπ: Η δημοκρατία και η κυριαρχία της Βραζιλίας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση22:27Φωτιά στη Βαμβακουργία Βόλου - Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής22:13Ηράκλειο: Συνέχεια των μεταναστευτικών ροών - Αποβίβαση 39 ατόμων σε παραλία21:59Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με δίκυκλο - Στον "αέρα" ο οδηγός της μηχανής (εικόνες)21:44Συνελήφθη γιος πασίγνωστου έντεχνου καλλιτέχνη21:30Ευρωμπάσκετ 2025: Με δάκρυα στα μάτια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου21:16Καλημέρα Ελλάδα: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου – Στο τιμόνι ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού (βίντεο)21:02Super League: Μεγάλη ήττα για τον Παναθηναϊκό από την Κηφισιά20:48Σ. Ζαχαράκη: Επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά20:34Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Antοnio Costa 20:18Τουρκικός Τύπος κατά Δένδια: Σκανδαλώδης ανάρτηση για γενοκτονία19:48Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στην Εθνική για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο