LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2023 16:51 | Ανανέωση: 07 Ιουνίου 2023 18:19

Μεταναστευτικό - Λαλούσης: Δεν υπάρχει καμία σχέση με το 2020, δεν πρέπει να τα συνδέουμε

Θεωρώ ότι είναι κυκλώματα μεταναστών, οι οποίοι επωφελούνται οικονομικά επισήμανε από τον Έβρο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης.

Έβρος - μετανάστες - σύνορα

Την εγρήγορση και την ετοιμότητα, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του Ελληνικού Στρατού, που σε αρμονική συνεργασία έχουν αυξήσει την επιχειρησιακή τους δράση στην παρέβρια περιοχή για την αποτροπή παράνομων εισόδων μεταναστών στη χώρα, υπογράμμισε σήμερα από τον Έβρο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης.

Από το Διδυμότειχο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τον μητροπολίτη Διδυμότειχου και Ορεστιάδας κ.κ. Δαμασκηνό, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που από χθες πραγματοποιεί στη Θράκη, ο κ. Λαλούσης δήλωσε πως σκοπός της επίσκεψής του είναι «…να έρθω σε επαφή με τα αστυνομικά τμήματα, να μιλήσω με τις διοικήσεις, με το προσωπικό, να ανταλλάξουμε σκέψεις, να δω τα προβλήματά τους και όπου μπορώ να συμβάλω για την επίλυση αυτών των προβλημάτων». Διευκρίνισε δε, ότι η αποτροπή και η φύλαξη των συνόρων γίνεται πάντα με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς, του Ευρωπαϊκού και του Εθνικού Δικαίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το μεταναστευτικό και το πλαίσιο συνεργασίας με τη γείτονα Τουρκία για την αντιμετώπισή του, κατά την επίσκεψή του στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Ισαάκιο Διδυμότειχου, ο κ. Λαλούσης επανέλαβε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. «Θεωρώ ότι είναι κυκλώματα μεταναστών, οι οποίοι -όπως καταλαβαίνετε- επωφελούνται οικονομικά. Είναι μια περίοδος που είναι χαμηλή η στάθμη του ποταμού Έβρου, είναι η φυσική βλάστηση τέτοια, η οποία ευνοεί φαινόμενα προσπάθειας να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια», επισήμανε. Ειδικότερα για τη συνεργασία των δύο χωρών επ' αφορμή και της πρόσφατης παρουσίας μεταναστών σε νησίδα τουρκικής κυριότητας, όπως είπε, πλησίον της Νέας Βύσσας δήλωσε πως πάντα υπάρχουν δίαυλοι σε διάφορα επίπεδα και σε υπηρεσιακό επίπεδο. «Μέσα στο πλαίσιο αυτό υπήρχε συνεργασία με την τουρκική πλευρά και φυσικά τους θέτουμε ό,τι προβλήματα υπάρχουν και τα αντιμετωπίζουμε από κοινού ώστε αυτά τα θέματα να επιλύονται μέσα από την καλή συνεργασία των δύο πλευρών… Οι νησίδες είναι κάτι ιδιαίτερο. Πολλές φορές κάποιες περιπτώσεις θέλουν και ειδική επιχειρησιακή αντιμετώπιση. Λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, εξετάζουμε πάντα αν είναι στην ελληνική ή την τουρκική επικράτεια και τηρούμε αυτούς τους κανόνες. Πάντα με ασφάλεια γι' αυτούς που είναι εκεί γιατί σεβόμαστε και την αξία του ανθρώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη περίοδος βοηθάει σ' αυτή την επικοινωνία και την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων στη μεθόριο γραμμή, στη βάση της καλής συνεργασίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσπάθειας παράνομης εισόδου στη χώρα αντίστοιχης με την επιχειρούμενη στις Καστανιές το 2020 απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση με το 2020. Δεν πρέπει να τα συνδέουμε είναι κάτι διαφορετικό. Θα έλεγα, συνολικά, αν το συγκρίνουμε και με το 2022, την προηγούμενη χρονιά, είναι η ίδια κατάσταση γιατί παρακολουθούμε και στατιστικά αλλά δεν υπάρχει κάτι. Απλώς είχαμε δύο συμβάντα που πήραν μία δημοσιότητα και καταλαβαίνω ότι υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον».

Τέλος, ευχαριστώντας το προσωπικό τόσο της Αστυνομίας όσο και του Στρατού που όπως είπε πασχίζει καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο και έχει παρουσία στον ποταμό Έβρο σε οποιεσδήποτε συνθήκες, χειμώνα καλοκαίρι, διαφυλάττοντας την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, διαβεβαίωσε για το ηθικό, την ετοιμότητα, τη γνώση, τη βούληση και τη θέληση όλων, χαρακτηριστικά τα οποία διαπίστωσε όπως είπε και κατά τις σημερινές συναντήσεις του.

Σημειώνεται ότι μετά την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί στην Αλεξανδρούπολη με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Θανάσης Σπυρόπουλος

Νέα Μάκρη - Θάνατος εγκύου: ΕΔΕ για το ΕΚΑΒ και πολιτικές αντιδράσεις

Πατήσια: Ηλικιωμένη πουλούσε ναρκωτικά έξω από σχολεία (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜακελειό στα Βορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η Αστυνομία για την κηδεία του 39χρονουΣήμερα 21:07 | Ειδήσεις

Τι μέτρα θα λάβει η αστυνομία στην Κρήτη για την κηδεία του 39χρονου.

Τεταμένη η κατάσταση μπροστά από το κοινοβούλιο όπου πραγματοποιεί απεργία πείνας μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι ΣαντΣήμερα 22:23 | Ειδήσεις

Η Ντίανα Χρκα ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 27χρονου γιου της Στέφαν και άλλων 15 ανθρώπων.

ΕΛΤΑ : Ποια είναι τα καταστήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο, Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2025Σήμερα 20:51 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση  των ΕΛΤΑ.

Αράχωβα - Δολοφονία Λάλα: Εντοπίστηκαν τα όπλα της μαφιόζικης εκτέλεσηςΣήμερα 19:28 | Ειδήσεις

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ με ανάρτηση της αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής με το οποίο αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια τη συμφορά που χτύπησε την οικογένεια της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων23:19Θλάση στον προσαγωγό και εκτός τρεις εβδομάδες ο Γιουρτσεβέν - Ψάχνει σέντερ ο Παναθηναϊκός23:05Βεντέτα στα Βορίζια: Αυτά είναι τα όπλα που έκρυβαν οι εμπλεκόμενοι22:51Τεταμένη η κατάσταση μπροστά από το κοινοβούλιο όπου πραγματοποιεί απεργία πείνας μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι Σαντ22:37Μακελιό στα Βορίζια - Ξέσπασμα συζύγου 39χρονου: Πού είσαι να σε δω, που είσαι να μου μιλήσεις;22:23Super League: Ζέσταμα του ΠΑΟΚ στις Σέρρες πριν την «καυτή» εβδομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα22:09Θεσσαλονίκη: Ανήλικη διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη ένας 39χρονος21:55Στα Βορίζια η σορός του 39χρονου – Ένα από τα παιδιά που βαπτίστηκαν, πήρε το όνομα του21:41Αράχωβα - Δολοφονία Λάλα: Εντοπίστηκαν τα όπλα της μαφιόζικης εκτέλεσης21:27Μακελειό στα Βορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η Αστυνομία για την κηδεία του 39χρονου21:13ΕΛΤΑ : Ποια είναι τα καταστήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο, Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 202520:59Super League: Πέρασε και από τη Λάρισα ο Λεβαδειακός 20:45Ποδαρικό Νοεμβρίου...με αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος20:31Βορίζια: Η στιγμή που το φέρετρο με τη σορό του 39χρονου αναχωρεί από το ΠΑΓΝΗ (βίντεο)20:17Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα20:03Μακελειό στα Βορίζια: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών - Αυξάνονται συνεχώς οι αστυνομικές δυνάμεις19:49Γερμανία: Σύλληψη 22χρονου Σύρου ως ύποπτου για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας19:35ΕΛΑΣ: 14 νεκροί και 554 τραυματίες σε 486 τροχαία, τον Οκτώβριο, στην Αττική19:20Ξεκινούν οι καταβολές των ενισχύσεων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης19:05Βορίζια: Τη Δευτέρα η κηδεία του 39χρονου18:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο