LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2023 14:01 | Ανανέωση: 03 Ιουνίου 2023 14:47

Liberation - Εύα Καϊλή: Είχα παραλύσει από τρόμο, όταν...

Τι λέει η ευρωβουλευτής για την στιγμή της σύλληψης του συντρόφου της και ακολούθως την δική της. Τι λέει για τον σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της

Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Η Εύα Καΐλή μιλά για πρώτη φορά στην γαλλική εφημερίδα Liberation, όπου δίνει την δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στην υπόθεση του “Qatar gate”.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 25 Απριλίου στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στις Βρυξέλλες, έναν μήνα πριν από την απόφαση των βελγικών Αρχών να αφαιρεθεί από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Η κ. Καϊλή περιγράφει με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν την ημέρα της σύλληψής τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Είχα παραλύσει από τρόμο» τιτλοφορείται η συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της, ενώ μίλησε και για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι λέγοντας «Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα. Έχω ζήσει σχέσεις στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα».

Η Εύα Καϊλή είπε ακόμη στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».

Οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί είχαν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με διάταξη του ανακριτή έχει  επιτραπεί στον σύντροφο της Φρατζέσκο Τζιόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία».

Liberation - Εύα Καιλη

Την ίδια ώρα, στις έρευνες των βελγικών Αρχών επανέρχεται η εφημερίδα Le Soir, όπου γίνεται λόγος για την «τραπεζική κίνηση» των λογαριασμών της Πρεσβείας του Κατάρ στις Βρυξέλλες, αλλά και στον Πρέσβη της Μαυριτανίας.

«Δύο από τους λογαριασμούς της πρεσβείας του Κατάρ στην KBC, προειδοποιεί η Ctif (Μονάδα Επεξεργασίας Οικονομικών Πληροφοριών) σε πρακτικά τα οποία η Soir μπόρεσε να διαβάσει, χρεώθηκαν γενναιόδωρα μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2021: 252.815 ευρώ ο ένας, 49.545 ευρώ ο άλλος. Άλλες μέρες, αναλήψεις 10.000 ευρώ». Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι το επόμενο έτος, από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022, από τον πρώτο από αυτούς τους λογαριασμούς εξακολουθούσαν να γίνονταν αναλήψεις μετρητών και κάνει λόγο για σύνολο 124.734 ευρώ.

«Η Ctif είναι, τουλάχιστον, καχύποπτη: «Δεδομένων των υποψιών για διαφθορά που εμπλέκουν εμφανώς το Κατάρ, είναι πιθανό ότι τουλάχιστον μέρος των αναλήψεων μετρητών που έγιναν στους διάφορους λογαριασμούς χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό», σημειώνει σε μία από τα καταγγελίες που απεστάλησαν στην εισαγγελία, σύμφωνα με την Soir,  ενώ η πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες δεν απάντησε σε επικοινωνία της εφημερίδας.

Στις ίδιες επιστολές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ctif εφιστά επίσης την προσοχή του δικαστή και της ομοσπονδιακής εισαγγελίας «στη σπάταλη συμπεριφορά του πρέσβη της Μαυριτανίας: μεταξύ Μαΐου 2021 και Ιουλίου 2022, κινητοποιήθηκαν 27.000 ευρώ από τον λογαριασμό του στην ING για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος ιδιοκτησίας από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι».

«Από τον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό αφαιρέθηκαν επίσης σχεδόν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Αρκετά για να τροφοδοτήσουν τις υποψίες των ανακριτών αφού στις 10 Δεκεμβρίου ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τους είχε εκμυστηρευτεί ότι με τον φίλο του Αντόνιο Παντσέρι είχαν εργαστεί όχι μόνο υπέρ του Μαρόκου και του Κατάρ αλλά και της Μαυριτανίας» σημειώνει η Soir.


Ειδήσεις σήμερα:

Ναύπλιο - Ασέλγεια: Σύλληψη ιερέα για “επαφές” με 12χρονο

Ρόδος: Απαγωγή παιδιών από άνδρα που λέει ότι είναι ο πατέρας τους

Εκλογές: 44 κόμματα δήλωσαν συμμετοχή στις 25 Ιουνίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο