LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2023 15:16 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2023 15:29

Εκλογές: “Μετωπική” για τους φόρους και τα προγράμματα των κομμάτων

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την Οικονομία, τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και το κόστος των εξαγγελιών.

Τέλη κυκλοφορίας - ΕΝΦΙΑ - εκκαθαριστικά - Πινακίδες οχημάτων - ΕΦΚΑ - εφορία - ταμεία - ουρές

Αδιάκοπη και εντεινόμενη μαίνεται η αντιπαράθεση των κομμάτων για την Οικονομία, την φορολογική πολιτική, αλλά και τους πλειστηριασμούς, με την κορυφή του «παγόβουνου» να καταλαμβάνεται από την συζήτηση για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα προγράμματα και σε «κρυφές ατζέντες» κομμάτων και την κοστολόγηση τους.

Από την Κορινθία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ για «κρυφή ατζέντα», όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μιλούμε πολύ για τους αντιπάλους μας, εξάλλου φροντίζουν να τα λένε όλα οι ίδιοι, να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξ ίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση είτε είναι Σύριζα είτε είναι ΠΑΣΟΚ και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφθούν το σύνθημα το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο twitter: «το πρόεδρε έλα με φόρα έγινε πρόεδρε έλα με φόρους», λοιπόν εμείς φόρους δεν θέλουμε εμείς κόψαμε τους φόρους».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Από την δυτική Αττική, ο Αλέξης Τσίπρας, αποδέχθηκε την πρόκληση – πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από μια ανεξάρτητη Αρχή, θέτοντας όμως ως όρο την διεξαγωγή debate για την Οικονομία.

Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του ΑΝΤ1, με αιχμή τους πλειστηριασμούς, με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει ότι «τα funds τα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, η τρόικα μου έδειχνε χαρτί με την υπογραφή του Τσακαλώτου» και να χαρακτηρίζει «ντεμοντέ» τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέχεια της αντεπίθεσης του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Σε μια σοκαριστική δήλωση απαξίωσης για το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών προχώρησε χθες βράδυ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Χαρακτήρισε την συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας «ντεμοντέ». Και υπέδειξε στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να μην ασχολείται με το θέμα γιατί η ΝΔ κέρδισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είναι τέτοια η αλαζονεία της ΝΔ που νομίζει ότι οι πολίτες της έδωσαν λευκή επιταγή για να βγάλει τις πρώτες κατοικίες τους στο σφυρί. Γι’ αυτό άλλωστε και στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο ιδιωτικό χρέος. Γιατί το σχέδιο της είναι να πάρει λευκή επιταγή για τσουνάμι πλειστηριασμών χωρίς να δώσει λογαριασμό. Όσο κι αν θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μην μιλάμε, τα προβλήματα των πολιτών παραμένουν εδώ, απαιτούν δίκαιες λύσεις και δεν είναι καθόλου «ντεμοντέ». Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απευθύνεται στους πολίτες με το σχέδιο του για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, με υποχρεωτικότητα ρύθμισης και δυνατότητα δικαστικής προσφυγής».

Στην αρένα της αντιπαράθεσης, κάθε δήλωση στελέχους περνάει από την κρησάρα των αντιπάλων. Έτσι, η ΝΔ αναδεικνύει μια δήλωση του Γιώργου Τσίπρα, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση θα επαναφέρει την απλή αναλογική. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πειραιώς, «Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Το θέμα των φόρων και της κρυφής ατζέντας, των προγραμμάτων των κομμάτων και της κοστολόγησης τους κυριάρχησε το πρωί και σε δυο πανελ στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το ένα ανάμεσα στους Παύλο Μαρινάκη και Ράνια Σβίγκου και το άλλο με την συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών Βασίλη Σπανάκη (ΝΔ, Γιάννη Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ευαγγελίας Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωση του αναφέρει «Ο τσακωμός της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τους φόρους προκαλεί και τη νοημοσύνη και τη μνήμη του λαού, γιατί ήταν αυτοί που έγδαραν μισθωτούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους με τη φοροληστεία και τους μνημονιακούς άδικους φόρους, την ίδια ώρα που μείωναν τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις και συνεχίζουν να διατηρούν τις προκλητικές και νόμιμες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και τα κέρδη του. Πραγματική ανακούφιση για το λαό αποτελούν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, των φόρων στην ενέργεια και του ΕΝΦΙΑ ταυτόχρονα με την αύξηση της φορολογίας στους επιχειρηματικούς ομίλους και γι’ αυτό χρειάζεται να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Εν τω μεταξύ, η ΚΝΕ εγκαινιάζει νέα σειρά video, με τίτλο «Μόνοι τους και όλοι μας - The game», με σημείο αναφοράς τα retro βιντεοπαιχνίδια. Το πρώτο αναφέρεται στους πλειστηριασμούς:

Ειδήσεις σήμερα:

Βέροια: Κοριτσάκι πέθανε στον ύπνο του - Το βρήκαν νεκρό οι γονείς του

“Το Πρωινό” - Συνέντευξη Μητσοτάκη: τα παρασκήνια και το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα (βίντεο)

Πανελλαδικές: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος “έγραψε” για την βία κατά των γυναικών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Τα 16 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ χωρίς ρεύμα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό.

Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην ΟυκρανίαΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Πρόκειται για την ένατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στη Γαλλία από την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10Ολυμπιακός: «Βροχή» οι προτάσεις για τον Golden Boy Μουζακίτη13:58Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο