LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2023 14:12

Μύκονος: Κατεδάφιση σε διάσημο κλαμπ στην Ψαρρού (βίντεο)

Το διασημότερο παραλιακό κέντρο της Μυκόνου κατεδαφίζει παράνομα κτίσματά του.

ΝΑΜΜΟΣ - Μύκονος - εργασίες κατεδαφισης

Κτίσματα διάσημου κλαμπ στην Ψαρρού κατεδαφίζονται από το πρωί της Πέμπτης, στη Μύκονο.

Πρόκειται για ένα κτίσμα 30τμ, δύο κοντέινερ και δύο δεξαμενές που είχαν κριθεί παράνομες. Η κατεδάφιση γίνεται με πρωτοβουλία της ίδιας της επιχείρησης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος με απόφασή του έχει δώσει την εναλλακτική λύση στις επιχειρήσεις στις οποίες οι επιθεωρητές είχαν εντοπιστεί αυθαίρετα κτίσματα στην αυτόβουλη κατεδάφιση: δηλαδή οι επιχειρήσεις από την τσέπη τους να πληρώσουν την απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών, ώστε να έχουν μια εύνοια ως προς τις κυρώσεις.

Το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εντόπισε τις εξής αυθαιρεσίες: 1) Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού με τμήματα του κτηρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο είχε δηλωθεί προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα (δηλαδή ως ανεγερθέν… προ του 2011), ωστόσο όπως παρατηρούν οι επιθεωρητές χτίζεται ακόμα (και προφανώς η δήλωση υπαγωγής δεν ταυτίζεται με τη σημερινή του εικόνα). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτήριο βρίσκονταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

2) Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτήριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης» (ως ανεγερθέν προ του 2011). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτήριο βρίσκονταν στην φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

3) Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

4) Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Σε ανακοίνωση της, η εταιρεία «NAMMOS RESTAURANT & VILLAGE», αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το πρωί στο εστιατόριο μας Nammos Concept στη Μύκονο προβήκαμε, με δική μας πρωτοβουλία και δικά μας μέσα, στην καθαίρεση των κτισμάτων που κρίθηκαν αυθαίρετα, σύμφωνα με Πρωτόκολλο Κατεδάφισης που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ασχέτως των νομικών και τεχνικών επιχειρημάτων που αμφισβητούν την ορθότητα των πορισμάτων του Πρωτόκολλου Κατεδάφισης και ασχέτως των δικονομικών δυνατοτήτων που ο νόμος μας παρέχει, το NAMMOS, ως ένα από τα κορυφαία διεθνώς ονόματα στην υψηλού επιπέδου εστίαση και διασκέδαση, αποφάσισε να επιδείξει συμμόρφωση στην απόφαση της διοίκησης, υπογραμμίζοντας τη συνειδητή θέση μας ότι οφείλουμε να μετάσχουμε έμπρακτα στη νέα σελίδα του μυκονιάτικου τουρισμού, όπως αυτή διαμορφώνεται, με βάση τους όρους και κανόνες που θεσπίζει το ελληνικό κράτος.

Με την ευθύνη των 25 χρόνων ουσιαστικής συμμετοχής στο να καταστεί η Μύκονος εμβληματικός παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναλάβουμε από κοινού με σημαντικούς παράγοντες του μυκονιάτικου τουρισμού την πρωτοβουλία συμμόρφωσης και αυτορρύθμισης, που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή με ευθύνη όλων μας.

Το μόνο που ζητούμε είναι να επικρατήσει νηφαλιότητα, να αποφευχθούν οι ακρότητες, να εφαρμοστεί ο νόμος προς όλες τις κατευθύνσεις και να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε μια τουριστική σεζόν, τα έσοδα της οποίας είναι αναγκαία για την απασχόληση, την ανάπτυξη και εν γένει την οικονομία της χώρας μας».

Πηγή βίντεο: mykonoslive.tv

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέξης Γεωργούλης - Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε η άρσης της ασυλίας του

Στη φυλακή βιαστής ανήλικης που την άφησε έγκυο

Ηλιούπολη: Ένοπλη ληστεία ανήλικου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο