LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2023 21:33 | Ανανέωση: 31 Μαΐου 2023 21:49

Εκλογές - Μητσοτάκης από Θέρισο: “Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω…” (εικόνες)

Στον ιστορικό Θέρισο Χανίων, ολοκλήρωσε με μαντινάδες τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θέρισο - Χανιά - περιοδεία

Στον Θέρισο βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Έπειτα απο μια σύντομη ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο-Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην πλατεία, όπου τον περίμεναν συγκεντρωμένοι κάτοικοι, μέλη και στελέχη της ΝΔ.

Μιλώντας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, οι τάφη της οικογένειας του οποίου είναι στην περιοχή είπε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για όλους και για όλες μας ένα ιστορικό παράδειγμα, ένας ηγέτης που αξίζει η νεότερη γενιά να μελετήσει και φυσικά για όλους μας και ειδικά για εμένα σημείο αναφοράς, καθώς εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε όντως συγγενείς μου. Ο γέρο Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντορας του στην πολιτική, όποιος τον εισήγαγε στην πολιτική και βέβαια στο μουσείο του Θερίσου είδα μία φωτογραφία του παππού μου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός εδώ στο Θέρισο λίγο πριν ηγηθεί σώματος Κρητών εθελοντών στον μακεδονικό αγώνα».

«Να υπενθυμίσουμε σε όλες και σε όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Την 20ή 1 Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επανα επιβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25 Ιουνίου για μία Ν.Δ. ισχυρή, για μία κυβέρνηση που θα εγγυάται και την σταθερότητα και την προκοπή του τόπου. Και εύχομαι και ελπίζω να μπορέσω και πάλι να επισκεφτώ το Θέρισο που τόσο αγαπώ, εδώ στους πρόποδες της Μαδάρας, και πάλι ως πρωθυπουργός για να μπορέσουμε μαζί να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε», υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θέρισο - Χανιά - περιοδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την επίσκεψή του με μία ακόμα μαντινάδα: «Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΝΔ:

«Στο ερώτημα "γιατί είμαι στον Θέρισο;", επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με μία μαντινάδα:

Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω,
για να σας δεσμευθώ, πως στα δύσκολα δε θα κάνω πίσω.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θέρισο - Χανιά - περιοδεία

Για μένα είναι μία ξεχωριστή στιγμή σήμερα να βρίσκομαι εδώ στον Θέρισο, σε αυτό τον ιστορικό τόπο, ο οποίος είναι τόσο ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος το 1905 έφτασε σε αυτό εδώ το χωριό ηγέτης μίας επανάστασης η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της Κρήτης, αλλά και στην ιστορία της Ελλάδος.

Είναι πράγματι κάθε επίσκεψη στον Θέρισο μία ευκαιρία να αναλογιστούμε το έργο αυτού του σπουδαίου Κρητικού πολιτικού, τον τρόπο με τον οποίον γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως την ικανότητά του να μπορεί να βλέπει πάντα πιο μακριά, να σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της πατρίδας μας, όταν οι οι αντίπαλοί του, αναλώνονταν, σε μικρές τακτικές μάχες.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θέρισο - Χανιά - περιοδεία

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για όλες και για όλους μας ένα ιστορικό παράδειγμα, ένας ηγέτης τον οποίον αξίζει, κυρίως η νεότερη γενιά, να μελετήσει. Και φυσικά για όλους μας -και ειδικά για εμένα- σημείο αναφοράς, καθώς εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε συγγενής μου. Ο γέρο-Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντοράς του στην πολιτική, αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική.

Και, βέβαια, στο μουσείο του Θερίσου είχα τη μεγάλη χαρά να δω μία φωτογραφία του παππού μου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός εδώ στον Θέρισο, λίγο πριν ηγηθεί σώματος Κρητών εθελοντών να πολεμήσει στους Μακεδονικούς Αγώνες, να βρεθεί στο Μπιζάνι, στην Ήπειρο. Οι δεσμοί μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας είναι πολύ ισχυροί.

Οπότε αυτή η επίσκεψή μου έχει μία ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη σημασία, ειδικά καθώς βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από κρίσιμες εκλογές. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πολιτικά σήμερα, παρά μόνο να υπενθυμίσουμε σε όλες και σε όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θέρισο - Χανιά - περιοδεία

Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου.

Εύχομαι και ελπίζω, να μπορέσω να επισκεφθώ και πάλι τον Θέρισο, το οποίο τόσο πολύ αγαπώ, εδώ στους πρόποδες της Μαδάρας και πάλι ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός, για να μπορέσουμε μαζί να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη και ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή».


πηγή βίντεο: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νόσος Χ – Μαγιορκίνης : Είναι σαν να περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό

Κρήτη: Βρέθηκε η αγνοούμενη μητέρα

“Οι Προδότες” με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη: Οι 22 παίκτες του απόλυτου παιχνιδιού στρατηγικής (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων ΕρντογάνΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Μεταξύ των θεμάτων που θέτουν, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η πολιτική της «γαλάζιας πατρίδας».

Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείοΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Οι δράστες εισέβαλλαν στο μαγαζί λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη που διακομίστηκε σε νοσοκομείο κι έφυγαν με τις εισπράξεις.

Πάπας Λέων: Σήμερα η πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα ΣιστίναΣήμερα 10:00 | Ειδήσεις

Στην πανηγυρική λειτουργία, θα λάβει μέρος το σύνολο των καρδιναλίων που πήραν μέρος στο Κονκλάβιο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμεραΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Το πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαγνησία – απάτη: “Άδειασαν” τους λογαριασμούς επαγγελματιών12:14Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Σήμερα εκπληρώνουμε μία δέσμευσή μας12:00Ουκρανία: Το Κίεβο αποκάλυψε δίκτυο ουγγρικής κατασκοπείας11:45Μυτιλήνη: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι ενώ μάζευε λεμόνια11:31Κως: Νεαροί ήταν φορτωμένοι με ναρκωτικά και χρήματα11:18Παρασκευή 9 Μαϊου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:04Αγρίνιο: Αρχηγός σπείρας αφού έκανε απάτες…προσκύναγε εικόνες γονυπετής για να του εκπληρώσει τάμα10:50Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα δούμε το “Φεγγάρι των Λουλουδιών”10:35Πάπας Λέων: Σήμερα η πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα Σιστίνα10:21Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν τον Λευκό Πύργο (εικόνες)10:08ΗΠΑ: Τα πυρά των υποστηρικτών του κινήματος MAGA δέχεται ο νέος πάπας Λέων ΙΔ'09:54Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Πρόσωπα, ρεκόρ και σερί από την...παράσταση στο Μιλάνο09:40Σύμη: Εορτασμός της 80ής επετείου από την παράδοση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στα Δωδεκάνησα09:25Φον ντερ Λάιεν και Κόστα: Το μήνυμα που στέλνουν η πρόεδρος της επιτροπής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την εκλογή του νέου πάπα09:10Τουρκία - Ιμάμογλου: Αποκλείσθηκε η πρόσβαση στο λογαριασμό του στο X 08:53ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας σε ΑμεΑ08:40Λαύριο: Τραγική κατάληξη για τον αγνοούμενο ψαρά08:26Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα08:12Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείο07:58Eurovision 2025: Το βίντεο από την δεύτερη πρόβα της Klavdias07:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο