LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2023 16:24

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Πέμπτη. Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη ανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα βόρεια τους 29 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και, κυρίως στη Μακεδονία, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ανατολικοί  βορειοανατολικοί 3 με 4 και στην Κρήτη 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 και στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα βόρεια γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και εκ νέου από τη νύχτα. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 

Αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στην Αττική, τη νότια Εύβοια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά

Παράσυρση πεζού: νεκρός άνδρας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Europa League: Η Σεβίλη κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο τουΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται αυτή την ώρα στο διαμέρισμα επί της οδού Αδανών.

Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία Σήμερα 17:36 | Ειδήσεις

Στη συγκεκριμένη μονάδα, υπήρξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας 100% θνησιμότητα, καθώς οι 40 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί, κατέληξαν.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η πρώτη φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της - "Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι μητέρα"Σήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Η ανάρτηση στα social media με αφορμή την γιορτή της μητέρας. 

Νέδα: Πατέρας και γιος έπεσαν σε χαράδρα - Ελικόπτερο για αεροδιακομιδή του ανηλίκουΣήμερα 16:17 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στη Νέδα για πατέρα και γιο που έπεσαν σε χαράδρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία 18:10Δόμνα Μιχαηλίδου: Η πρώτη φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της - "Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι μητέρα"17:52Χαλκιδική: Συλλήψεις για κλοπή χρημάτων και εργαλείων από κτηνοτροφική μονάδα 17:35Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο του 17:20Συντάξεις Ιουνίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων17:06Νέδα: Πατέρας και γιος έπεσαν σε χαράδρα - Ελικόπτερο για αεροδιακομιδή του ανηλίκου16:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Οι σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες έκρυβαν ναρκωτικά (εικόνες)16:38Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:26Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Άνδρας επιτέθηκε σε επιβάτη και πλήρωμα16:12Ρόδος: Επιχείρηση διάσωσης δύο τουριστών ο ένας τραυματίας15:58Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας15:44Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στον Εύοσμο έπειτα από απόπειρα διάρρηξης και αρπαγή τσάντας 19χρονης 15:30Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Με μια μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος 15:16Γιορτή της μητέρας: Οι ένοπλες δυνάμεις εύχονται “χρόνια πολλά” (βίντεο)15:02Masters Ρώμης - Τσιτσιπάς: Πρόωρο τέλος για τον Έλληνα τενίστα14:48ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας σε ΑμεΑ14:34Γιορτή της Μητέρας: Η “πηγή της ζωής” και η ιστορία της ημέρας που της... αφιερώθηκε!14:20Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news η είδηση για απαγόρευση λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια 14:04Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων13:50Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Χωρίς δρομολόγια την Κυριακή - Η επίσημη ανακοίνωση 13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο