LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2023 16:12

Καλίν: Απόψε τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Ερντογάν

Τι αναμένεται να συζητήσουν σε αυτό το τηλεφώνημα οι δύο ηγέτες.

Ερντογάν - Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν θα έχει απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ενώ είπε πως «παραδοσιακά οι πρώτες επισκέψεις του Τούρκου Προέδρου γίνονται στην (κατεχόμενη) Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν». Για το Υπουργικό Συμβούλιο που θα σχηματίσει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως θα είναι νέο δυναμικό αντάξιο του Αιώνα της Τουρκίας. Για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καλέσει προ των εκλογών να τον στηρίξει, ο Ιμπραχίμ Καλίν υπενθύμισε τη δήλωση Σιμσέκ ότι είναι έτοιμος να στηρίξει χωρίς να λάβει αξίωμα.

Σε δηλώσεις του στο καλάλι Α Χαμπέρ, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε την 570η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούποληςότι «είναι μια πολύ, πολύ σημαντική καμπή στην ιστορία του κόσμου». «Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι εκλογές συνέπεσαν μόλις μια μέρα πριν την επέτειο της κατάκτησης. Πολλοί από τους πολίτες μας γιορτάζουν την κατάκτηση με διαφορετικό πνεύμα σήμερα. Με την ευκαιρία αυτή, ας τιμήσουμε με έλεος τη μνήμη του μεγάλου στρατηγού και πολιτικού Μωάμεθ του Πορθητή, των στρατιωτών, των βετεράνων και των μαρτύρων του. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τιμήσω όλους τους προγόνους που έκαναν αυτή τη γη πατρίδα μας με έλεος», σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπλη, Άννα Ανδρέου.

Ερντογάν - νίκη - τουρκικές εκλογές

Για τις εκλογές, ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε πως «για πρώτη φορά, είχαμε εκλογές 2 γύρους», ενώ για την αντιπολίτευσηείπε πως «πρέπει να πάρει ένα μάθημα». «Η αντιπολίτευση έχασε και το κοινοβούλιο και την προεδρία. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν γλώσσα που μειώνει τον πολίτη. Ηαντιπολίτευση δεν αντέδρασε στην δήλωση στήριξης του PKK», υποστήριξε ο Ιμπραχίμ Καλίν. Ο εκπρόσωπος της προεδρίας αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε πως «ένας αδαής, αντί να μειώνει τους άλλος σαν αγέλη, γυρίζει και κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη»

Επέκρινε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για στρατηγικό λάθος και είπε πως δεν βγήκε να πει στους τρομοκράτες: «Έιτρομοκράτες, ποιοι είστε εσείς για να μου κάνετε μια δήλωση στήριξης. Έρχομαι να σας πολεμήσω». Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε μάλιστα πως «ίσως η κυρία Μεράλ (Ακσενέρ) να είχε δίκιο. Αν θυμάστε ήταν κατά της υποψηφιότητας Κιλιτσντάρογλου. Είχε εγκαταλείψει το τραπέζι. Γιατί επέστρεψε 3 μέρες μετά, πώς πείστηκε είναι ακόμα άγνωστο». Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως απόψε θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ισπανίας και πολλών άλλων χωρών.

Αναφερόμενος στα μαχητικά αεροσκάφη που επιδιώκει να πάρει η Τουρκία από τις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε: «Φυσικά, θέλουμε να προχωρήσει το πρόγραμμα των F-16. Εάν δεν προχωρήσει, δεν είναι το τέλος του κόσμου για την Τουρκία. Δεν τους αφήνουμε όμως να μας πάρουν ομήρους. Αναπτύσσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις».

Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ότι παραδοσιακά, οι πρώτες επισκέψεις του Τούρκου Προέδρου στο εξωτερικό είναι στην (κατεχόμενη) Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν. «Αλλά αυτή την Πέμπτη υπάρχει μια συνάντηση στην κεντρική Μολδαβία. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα συμμετάσχει. Η ΕΕ και περίπου 20 χώρες είναι προσκεκλημένες εκεί. Εκεί μπορεί να γίνει συνάντηση με τους ηγέτες», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Θρήνος για τον 16χρονο που σκοτώθηκε από φρέζα (εικόνες)

Δάγκωμα φιδιού - Καπραβέλος: Σπάνιο το αναφυλακτικό σοκ, αλλά είναι έως και θανατηφόρο (βίντεο)

Νεαροί τσακώθηκαν με οδηγό λεωφορείου και... κατέβασαν τζάμι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο