LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2023 14:56 | Ανανέωση: 29 Μαΐου 2023 14:58

Πέραμα: Εργατικό δυστύχημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Ένας εργάτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από δυστύχημα στα Ναυπηγεία. 

Πέραμα - Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Νεκρός είναι ο 47χρονος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος που είχε τραυματιστεί σοβαρά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος μετά από την πτώση ενός έλικα πλοίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δυστύχημα συνέβη εκτός ενός πλοίου στο οποίο γίνονταν επισκευαστικές εργασίες, όταν ένας έλικας που σήκωνε το γερανοφόρο όχημα έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 47χρονος χειριστής. Επίσης ένας ο 47χρονος εργάτης έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και νοσηλεύεται επίσης στο Τζάνειο, ενώ σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μεταφέρθηκε άλλος 43χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο 47χρονος χειριστής του γερανού μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Τζάνειο νοσοκομείο όπως επίσης και ο 47χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια. Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μεταφέρθηκε ο άλλος 43χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας και εργασιακές σχέσεις, στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα»

Το σημερινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με έναν νεκρό εργαζόμενο και δύο τραυματίες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων των τελευταίων ετών με τη χώρα μας να καταλαμβάνει μία από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ.

Τα αίτια αυτής της δραματικής αύξησης οφείλονται στην αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στην κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες.

Ζητάμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της νέας αυτής τραγωδίας και απόδοση ευθυνών

ΚΚΕ: Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων

Το εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, μ’ έναν εργάτη νεκρό και δύο τραυματίες, είναι ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων και ελέγχου απ’ τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Είναι όλα αυτά τα οποία σταθερά διεκδικούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου, έχοντας πραγματοποιήσει 4 απεργίες από την αρχή του χρόνου ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί περιστατικά αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, 1 νεκρός και 2 τραυματίες στο Ναυπηγείο της Σύρου και σήμερα το τραγικό αυτό συμβάν.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε μετατρέψει σε προεκλογικό ντεκόρ, μιλώντας για «καλές δουλειές» και «χαμογελαστούς εργαζόμενους». Ας ξαναπάει τώρα ο κ. Μητσοτάκης στο Πέραμα, για να δει ποιο είναι το πραγματικό για τους εργαζόμενους περιεχόμενο της ανάπτυξης που υπόσχεται. Πρόκειται για κέρδη βαμμένα στο αίμα εργατών! Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτή τη ΣΣΕ δεν την έκαναν υποχρεωτική η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη της ΝΔ.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της επιθεώρησης εργασίας. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον χώρο του «ατυχήματος» ο βουλευτής Α’ Πειραιά, Νίκος Αμπατιέλος.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

ΓΣΕΕ: Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπεύθυνους, τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων

Δυστυχώς, ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και δύο εργαζόμενοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας. Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με τον θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι έχει κατ' επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, «ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους».

«Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπεύθυνους, τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας. Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Επιθεώρηση Εργασίας: Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος 

Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου άνδρας ηλικίας 47 ετών, χειριστής γερανοφόρου οχήματος, έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν, όπως αναφέρει η Επιθεώρηση Εργασίας σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, σημειώνει ότι επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας από τον Πειραιά, μετέβησαν αμέσως στο σημείο, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Όπως επισημαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας, με την ολοκλήρωση της διερεύνησης θα συνταχθεί έκθεση, που θα αφορά στα αίτια και των τριών περιστατικών και η οποία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Πειραιά.

Επίσης τονίζεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας διενεργεί τακτικούς ελέγχους στο σύνολο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Μαρούσι: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής

Δάγκωμα φιδιού - Καπραβέλος: Σπάνιο το αναφυλακτικό σοκ, αλλά είναι έως και θανατηφόρο (βίντεο)

Τροχαίο - Ασπρόπυργος: Νεκρή νεαρή συνοδηγός αυτοκινήτου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο