LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2023 11:52 | Ανανέωση: 25 Μαΐου 2023 12:01

Εκλογές 2023: Ο Αλιβιζάτος “ρίχνει άκυρο” στον Κασιδιάρη για υποψηφιότητα ως... ανεξάρτητος βουλευτής

Τι επισημαίνει σε δήλωση του ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου για “προσπάθεια καταστρατήγησης του νόμου”. Τι υποστηρίζει σε δήλωση του ο έγκλειστος στις φυλακές, Ηλίας Κασιδιάρης.

Κασιδιάρης - Αλιβιζάτος

Στην αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει στις επόμενες εκλογές να κατέλθει ως... ανεξάρτητος υποψήφιος προχώρησε ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο ο καταδικασμένος για την «διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή» κατά το δικαστήριο, επιχείρησε να «χρησιμοποιήσει» για να δικαιολογήσει τους ελιγμούς του.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλέστηκε γνωμοδότηση του Νίκου Αλιβιζάτου σε ανακοίνωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης, για τα σχέδια του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι «δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων».

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Αλιβιζάτος για τις μεθοδεύσεις Κασιδιάρη «πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Στην δήλωση του, ο Νίκος Αλιβιζάτος σημειώνει ότι «Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε μέσω Twitter την πρόθεση του να λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως... ανεξάρτητος, μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο για το κόμμα του «Έλληνες», πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, εξηγούσε ότι θα ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ, λέγοντας ότι αυτό «θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Κερατέα: Νεκρός πατέρας δύο παιδιών - Τον εγκατέλειψε οδηγός αυτοκινήτου

Ζάκυνθος - Εγκατάλειψη παιδιού στο αυτοκίνητο: “Εμείς έτσι κάνουμε”, είπε η μάνα

Αιφνίδιος βρεφικός θάνατος: Επιστήμονες “είδαν” βιολογικές αιτίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοιΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση που χρεώνεται τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)Σήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο