LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2023 18:43

Μεσανατολικό: Αντιδράσεις για την επίσκεψη ακροδεξιού Ισραηλινού στο Όρος του Ναού

Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί αντέδρασαν στην επίσκεψη του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ στο Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται το Αλ Άκσα.

Ιερουσαλήμ - Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ - Αλ Ακσά

Μια νέα επίσκεψη σήμερα του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ σε θρησκευτικό χώρο στην Ιερουσαλήμ προκάλεσε έντονη κριτική από την παλαιστινιακή πλευρά και από τους άραβες συμμάχους των Παλαιστινίων.

Κατά την επίσκεψή του στο Όρος του Ναού, όπως είναι γνωστό στους εβραίους, ο Μπεν-Γκβιρ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επισκέπτομαι το Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ, το πιο σημαντικό μέρος για τον εβραϊκό λαό».

Ο τόπος λατρείας αυτός βρίσκεται στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, γνωστός στους μουσουλμάνους ως "Χαράμ Ας Σαρίφ" ή "Ευγενής Ναός" και στους εβραίους ως " Όρος του Ναού". Εκεί βρίσκεται και το τέμενος Αλ Άκσα.

Είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος στο Ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Οι εβραίοι επιτρέπεται να επισκέπτονται την τοποθεσία, αλλά όχι να προσεύχονται εκεί.

Ο υπουργός επαίνεσε επίσης την ισραηλινή αστυνομία, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στον ευαίσθητο ιερό τόπο στην κορυφή του λόφου υπό μουσουλμανική διοίκηση. Η δουλειά τους έδειξε «ποιος είναι ο κύριος του σπιτιού στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Μπεν-Γκβιρ.

Ο Μπεν-Γκβιρ επιδιώκει να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο Όρος του Ναού οι εβραίοι, αλλά οι Παλαιστίνιοι φοβούνται ότι αυτό θα επιτρέψει στο Ισραήλ να επεκτείνει τον έλεγχό του στην τοποθεσία.

Ιερουσαλήμ - Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ - Αλ Ακσά

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας και ένας εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής προεδρίας καταδίκασαν την επίσκεψη του ακροδεξιού πολιτικού ως επικίνδυνη πρόκληση.

«Όλες οι απειλές της Χαμάς (της κυβερνώσας ισλαμιστικής της Γάζας) δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα, είμαστε ο ιδιοκτήτης στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη τη γη του Ισραήλ», είπε ο Μπεν-Γκβίρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αναφερόμενος επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στο υπό αραβική κατοχή ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ. Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας επισκέφθηκε τελευταία φορά το μέρος αυτό τον Ιανουάριο, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Εκπρόσωπος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε την επίσκεψη Μπεν-Γκβίρ «κατάφωρη επίθεση στον ιερό τόπο που θα έχει σοβαρές συνέπειες», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa. «Οι προσπάθειες του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και των ομοίων του εξτρεμιστών να αλλάξουν το status quo στο τέμενος Αλ Άκσα είναι καταδικαστέες και θα αποτύχουν», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η τρυφερή ανάρτηση για την γιορτή του γιου της

Εκλογές - Κοζάνη: Το viral “exit poll” σε φούρνο της πόλης (βίντεο)

Ρέθυμνο: Τον σκότωσαν με σκάγια για αγριογούρουνα – “Μίλησε” η νεκροψία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο