LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2023 06:32 | Ανανέωση: 21 Μαΐου 2023 08:41

Σαλβαδόρ: Οπαδοί ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε γήπεδο (εικόνες)

Νεκροί και τραυματίες από ποδοπάτημα στο γήπεδο της Κουσκατλάν. Πώς σημειώθηκε η τραγωδία. Προσοχή, σκληρές εικόνες.

Σαλβαδόρ - ποδοπάτημα - γήπεδο

Τραγωδία στο Ελ Σαλβαδόρ. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια συνωστισμού οπαδών που επιχειρούσαν να μπουν μέσα στο γήπεδο «Κουσκατλάν» της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα των προημιτελικών (Clausura 2023) μεταξύ Αλιάνσα και FAS (Futbolistas Asociados Santanecos), ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής στο Twitter.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο γήπεδο με χωρητικότητα άνω των 44.000 φιλάθλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολυάριθμοι οπαδοί της Αλιάνσα προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο χωρίς εισιτήριο, και μερικοί από αυτούς μάλιστα με ψεύτικα εισιτήρια, έσπασαν μια πόρτα πρόσβασης στο γήπεδο, γεγονός που προκάλεσε ταραχή, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca.

«Υπήρχαν μόνο δύο ανοιχτές πόρτες σε ολόκληρο το γήπεδο. Οι άνθρωποι που ήταν έξω ήθελαν να μπουν με το ζόρι, έπεσαν όλοι από πάνω μας», είπε ένας οπαδός σε μια μαρτυρία που συνέλεξε η La Prensa Grafica.

Σαλβαδόρ - ποδοπάτημα - γήπεδο

«Πριν από τις 7 το βράδυ, η αστυνομία είχε κλείσει τις πόρτες. Δεν μας άφηναν να μπούμε και υπήρχε μεγάλος αριθμός οπαδών που είχαν πληρώσει εισιτήρια. Ήταν παιδιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι. Έπρεπε κυριολεκτικά να ρίξουμε την πύλη για να αναπνεύσουμε, γιατί ήταν πολύς ο κόσμος και πνιγόμασταν», εξήγησε ένας από τους πληγέντες οπαδούς.

Η εθνική αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ διέταξε να κλείσουν οι πόρτες και, σύμφωνα με τη δήλωση αρκετών οπαδών, έριξε ακόμη και δακρυγόνα στους οπαδούς που προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο. Σύμφωνα με την αστυνομική εκδοχή δεν έγινε ποτέ χρήση δακρυγόνων.

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Σαλβαδόρ λυπάται βαθιά για τα γεγονότα που συνέβησαν στο στάδιο Κουσκαλτάν», έγραψε η ομοσπονδία στο Twitter. «Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη στους συγγενείς των πληγέντων και των νεκρών σε αυτό το περιστατικό».

Το tweet πρόσθεσε ότι η ομοσπονδία θα ζητήσει αμέσως έρευνα για το περιστατικό.

Παρά τα όσα γίνονταν έξω από το γήπεδο, ο αγώνας μεταξύ της Αλιάνσα και της FAS άρχισε να διεξάγεται σχετικά κανονικά, αλλά χρειάστηκε να διακοπεί στο 20ο λεπτό, όταν οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας χώρο για να ξεφύγουν από το χάος.

Σαλβαδόρ - ποδοπάτημα - γήπεδο

Σαλβαδόρ - ποδοπάτημα - γήπεδο

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τον αγωνιστικό χώρο ως αυτοσχέδιο νοσοκομείο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα περισσότερα από 100 άτομα που τραυματίστηκαν, καθώς δραματικές σκηνές εκτυλίσσονταν σε όλο το γήπεδο.

Στην είσοδο του γηπέδου καταγράφηκαν πέντε θάνατοι όταν φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν και εντός του αγωνιστικού άλλοι τέσσερις, οι οποίοι καλύφθηκαν με σημαίες Αλιάνσα.

Ο διευθυντής της αστυνομίας, Μαουρίτσιο Αριάσα Τσίκας, διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία του Σαλβαδόρ πρότεινε στις αθλητικές αρχές να ανοίξουν μια τρίτη πόρτα, αλλά ότι το άνοιγμα δεν επιτράπηκε: «Ερευνούμε γιατί ήταν μόνο άνοιξε μια πύλη. Αυτές οι ποινικές ευθύνες είναι αυτές που πρόκειται να διερευνήσουμε», είπε.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε έχει ήδη ανακοινώσει διεξοδική έρευνα για την τραγωδία. «Όλοι θα ερευνηθούν: ομάδες, μάνατζερ, γήπεδο, εκδοτήρια, πρωτάθλημα, ομοσπονδία κ.λπ. Όποιος είναι ένοχος, δεν θα μείνει ατιμώρητος», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα.

Σαλβαδόρ - ποδοπάτημα - γήπεδο

Σαλβαδόρ - ποδοπάτημα - γήπεδο

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Η Ελλάδα στις κάλπες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κωνσταντίνου και Ελένης: Η ζωή και το έργο των Ισαποστόλων

Εκλογές – Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο