LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2023 09:18

Στέφανος Αρετάκης: Ο διακεκριμένος Έλληνας μαθηματικός που έχει θεώρημα με το όνομά του (βίντεο)

Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τορόντο μίλησε στην εκπομπή "Στούντιο με Θέα". Τι είπε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Στούντιο με Θέα - Στέφανος Αρετάκης
Ο Στέφανος Αρετάκης, ο διακεκριμένος Έλληνας μαθηματικός, καθηγητής του πανεπιστημίου του Τορόντο, που ανακάλυψε θεώρημα το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως με το όνομά του, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1.

Ο Στέφανος Αρετάκης απέδειξε μαθηματικά την ύπαρξη μιας νέας αστάθειας εν ονόματι “ακραίων” Μελανών Οπών, η οποία φέρει τιμητικά το όνομα του “αστάθεια Αρετάκη” και αποτελεί αντικείμενο μελετών στην επιστήμη της Φυσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και πήγε δημοτικό στο Παγκράτι. Οι γονείς του μετακόμισαν στην Πάτρα κι εκεί πήγε γυμνάσιο και λύκειο, ενώ πέρασε και στο Μαθηματικό στην ίδια πόλη, θέτοντας ως μοναδικό στόχο να το τελειώσει με άριστα. Και τα κατάφερε, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του μέσα σε 1.5 χρόνο σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Σήμερα, ο Έλληνας επιστήμονας στα 35 του χρόνια, είναι Επίκουρος Καθηγητής στα Θεωρητικά Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και απολαμβάνει την παγκόσμια αναγνώριση.

Ο Στέφανος Αρετάκης μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» περιέγραψε τις συνθήκες εργασίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα. Όπως είπε «η Ελλάδα είναι στην σκέψη μου, είναι ο τόπος μου, είναι μαγικό μέρος», ωστόσο μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δεν αισθάνεται κάποια πίεση να γίνει καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

«Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με το πανεπιστήμον του Τορόντο, οι συνθήκες είναι τέλειες και υπάρχει μεγάλη ευελιξία να είμαι εκτός Τορόντο και να έρχομαι στην Ελλάδα» ανέφερε ακόμα ο κ. Αρετάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές - Καραμπατζός: Η επόμενη ημέρα, οι διερευνητικές εντολές και οι δεύτερες εκλογές (βίντεο)

Τροχαίο - Ρόδος: Νεκρός μετά από σύγκρουση γουρούνας με φορτηγό (εικόνες)

Θεοδωρίδου - Κακοσαίος: Φωτιά στην σκηνή την ώρα που τραγουδούσαν (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο