LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Μαΐου 2023 21:09

Εκλογές 2023: “Αυλαία” για την προεκλογική περίοδο – Ανοίγει ο δρόμος προς την κάλπη

Τέλος για την προεκλογική περίοδο. Ποιοι ψηφίζουν πρώτοι. Η «πρόβα» για τα αποτελέσματα. Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Εκλογές 2019 - κάλπη

Με τις κεντρικές ομιλίες των υποψηφίων πέφτει απόψε η αυλαία για την προεκλογική περίοδο, ενόψει των εκλογών της Κυριακής 21ης Μαΐου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν σήμερα, με αυτήν της Marc να παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Πρώτοι στις κάλπες θα βρεθούν αύριο οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους για να ψηφίσουν, ενώ σε εφαρμογή είναι ήδη τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών, οι οποίοι από το πρωί τις Παρασκευής φεύγουν με πλοία και λεωφορεία από την Αττική.

Επισήμως από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα όπως πραγματοποίηση ομιλιών, ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου και προεκλογική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.

Επιτυχής η δοκιμή λήψης των αποτελεσμάτων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, παρουσία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Η κυρία Σπανού παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής η υπηρεσιακή Υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε έτοιμοι, εμπειρία υπάρχει, εμπιστοσύνη υπάρχει - και οφείλει να υπάρχει - σε έναν μηχανισμό που έχει δοκιμαστεί πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Εύχομαι όλη αυτή η κινητοποίηση γύρω από τις εκλογές να είναι πράγματι μια γιορτή της Δημοκρατίας».

Την κ. Σπανού συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της εταιρείας SingularLogic.

Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Κυριάκος Μητσοτάκης – Νέα Δημοκρατία – Κηφισιά

Αλέξης Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – Κυψέλη

Νίκος Ανδρουλάκης – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής – Ηράκλειο Κρήτης

Δημήτρης Κουτσούμπας – ΚΚΕ – Λαμία

Κυριάκος Βελόπουλος – Ελληνική Λύση – Κορδελιό, Θεσσαλονίκη

Γιάνης Βαρουφάκης – ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη – Πειραιάς

Ειδήσεις σήμερα:

Χολέρα: Δραματική προειδοποίηση από τον ΟΗΕ

Εκλογές: Γεωργιάδης, Τζανακόπουλος και Λοβέρδος με... “ένταση” προς τις κάλπες (βίντεο)

Παναθηναϊκός: “Έπεσαν” οι υπογραφές για το γήπεδο στον Βοτανικό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο