LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2023 12:59 | Ανανέωση: 18 Μαΐου 2023 13:06

Μετρό Θεσσαλονίκης – Μητσοτάκης: Είναι μια ωραία ημέρα για την πόλη…

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στη δοκιμαστική διαδρομή, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΕΤΡΟ - Θεσσαλονίκη

Τη δοκιμαστική διαδρομή του μετρό Θεσσαλονίκης ΝΣΣ – Αμαξοστάσιο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην πόλη για την προγραμματισμένη του ομιλία το απόγευμα στο Παλέ ντε Σπορ.

Ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας είπε «είναι μία ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη». Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο.

Μαζί τους στη δοκιμαστική διαδρομή ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΕΤΡΟ - Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με 1.000 λέξεις το μετρό της Θεσσαλονίκης το πολύπαθο αυτό έργο δίνεται πια σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να μας συνοδεύσουν σήμερα διανύοντας όλη την πρώτη βασική διαδρομή διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση αυτή τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της να παραδώσει στο άμεσο μέλλον στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα όμως προστατεύοντας την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά η οποία αναδείχθηκε μέσα από τα έργα κατασκευές του μετρό.

Είναι πράγματι μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για τη Θεσσαλονίκη για τους Θεσσαλονικείς καθώς ένα όνειρο πολλών δεκαετιών γίνεται πια πράξη. Να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι εργάστηκαν με πραγματικά πολύ μεγάλο κόπο για να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος για να μπορέσουν να περάσουν από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου του οποίου ξεκινά τη δοκιμαστική του λειτουργία και τους ανάδοχου αλλά και τους όλους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό και μιας και η Θεσσαλονίκη αποκτά πια το δικό της μετρό ήρθε η ώρα να μετονομαστεί την Αττικό Μετρό σε ελληνικό μετρό για να σηματοδοτήσουμε με αυτό τον τρόπο ότι και η συμπρωτεύουσα αποκτά το μετρό που της αξίζει.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΕΤΡΟ - Θεσσαλονίκη

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την επίσκεψη στη Βενιζέλου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με πόσο μεγάλη προσοχή και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά γίνεται η επανατοποθέτηση πολύ σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, έτσι ώστε να κάνουμε πραγματικά πράξη το μετρό Θεσσαλονίκης να μην είναι απλά ένα σημαντικό μεταφορικό έργο αλλά ένα ζωντανό μουσείο πιστεύω ένα μέτρο μοναδικό στον κόσμο ίσως από μόνη του αξίζει μια επίσκεψη στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΕΤΡΟ - Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΕΤΡΟ - Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΕΤΡΟ - Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΕΤΡΟ - Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας της Φραντζέσκας - Ερμηνεύει το τραγούδι της (βίντεο)

Εκλογές - Δρυμιώτης: εφικτή η αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες (βίντεο)

Μύκονος: Κατεδάφιση αυθαίρετου για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα ΕφετώνΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Γάζα: Σφοδροί βομβαρδισμοί στον θύλακα, “τελευταία ευκαιρία” στο ΚάιροΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει αποθέματα καυσίμων για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Γάζα και κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει αμέσως δύο σημεία διέλευσης.

Τουρκία: Προκαλεί με NAVTEX στο ΑιγαίοΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα η Τουρκία προχωρά σε ακόμα μία προκλητική κίνηση, δεσμεύοντας με NAVTEX, περιοχές του Αιγαίου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Οργή συγγενών για "ειδική" μεταχείριση του κατηγορούμενου17:11ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” 16:58Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα Εφετών16:44Μεσαρά: Απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών – Ένα άτομο στο νοσοκομείο 16:30ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η συντήρηση του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R 16:17Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία16:04Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: έκκληση για τον εντοπισμό του οδηγού που εγκατέλειψε γυναίκα15:50Πετρούπολη - Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Συνελέφθη στην Γαλλία ο δράστης 15:36Γκιστάβ Φλομπέρ: Ο συγγραφέας της “Μαντάμ Μποβαρύ”15:22Διαδικτυακή απάτη… made in China: Fake e-shop εξαπάτησε 800000 καταναλωτές15:09Πετρέλαιο: “Βουτιά” στις διεθνείς τιμές14:55Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας για την νέα έξαρση του φαινομένου14:42Φωκίδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανή - Νεκρός ο αναβάτης14:28“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εκδίκηση και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)14:14Σάμος: Προφυλακιστέα η 49χρονη πατροκτόνος14:00Σύνταγμα: Βίντεο από τα επεισόδια στην διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα13:47“Ναυάγιο” – Ζάκυνθος: Κλειστή η διάσημη παραλία και το 202413:33Πιερρακάκης - Πάπας: Συνάντηση στο Βατικανό (εικόνες)13:20Μητσοτάκης για Μονή της Χώρας: Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της σε τζαμί (εικόνες)13:08Τουρκία: Προκαλεί με NAVTEX στο Αιγαίο12:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο